2024. május 18., szombat
Erik névnapja

1 perc alatt megszabadulsz a hangyáktól 🐜🐜🐜! Természetes Hangyaírtó Spray Házi Készítésű Alapanyagokból

2024-04-30 12:21 | Nézettség: 680
Készítsd el az egy egyszerű, de hatékony módszert a hangyák 🐜🐜🐜 távoltartására otthonodból természetes alapanyagok felhasználásával. Egy házi készítésű spray, mely őrölt szegfűszeget és fokhagyma granulátumot tartalmaz, garantálja a kémiai mentes környezetet.

Egy természetes hangyaírtó 🐜🐜🐜 spray elkészítése egyszerű, és az általad felsorolt hozzávalók segítségével hatékonyan elriaszthatod a hangyákat otthonodban. 

vöröshangya

Hozzávalók

 • 2 teáskanál őrölt szegfűszeg
 • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
 • 1 dl víz
 • 3 teáskanál olaj (pl. olívaolaj vagy más növényi olaj)
 • Üres spray flakon

Elkészítés

 1. Előkészítés: Az üres spray flakonodat meleg vízzel és kevés mosogatószerrel alaposan mosd ki, majd öblítsd ki többször is, hogy ne legyen semmilyen szennyeződés vagy maradék benne.

 2. Keverék készítése:

  • Egy kis tálban keverd össze az őrölt szegfűszeget és a fokhagyma granulátumot.
  • Melegíts fel 1 dl vizet (ne forrald!), és öntsd a fűszerekhez.
  • Hagyd állni a keveréket körülbelül 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
 3. Olaj hozzáadása: Amikor a víz már csak langyos, add hozzá az olajat, és keverd alaposan össze. Az olaj segít a fűszerek hatóanyagainak szétoszlatásában a vízben, és növeli a keverék tapadását a felületeken.

 4. Töltés a spray flakonba: Az elkészült keveréket öntsd át egy tiszta tölcséren keresztül a spray flakonba. Azért használj tölcsért, hogy a nagyobb fűszerdarabok ne kerüljenek a flakonba, mivel eltömíthetik a fúvókát.

 5. Használat: Rázd fel jól a flakont minden használat előtt, hogy az olajos és vizes fázisok jól összekeveredjenek. Fújd a keveréket olyan területekre, ahol a hangyák megjelennek, mint például az ajtók és ablakok környéke, a konyhapult, és más bejáratok. Ne használd közvetlenül élelmiszerekre vagy felületekre, ahol étel készül.

Adagolás

 • A sprayt használd szükség szerint, általában hetente egyszer vagy azonnal, ha újra megjelennek a hangyák.
 • Tárolás során tartsd hűvös, sötét helyen, hogy megőrizze hatékonyságát.

Ez a természetes rovarirtó keverék segít megelőzni a hangyák bejutását otthonodba, miközben elkerüled a kémiai alapú rovarirtók használatát.


Megnézem a videót
Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=l8yKnNPloNY

A fenti házi készítésű hangyaírtó spray hatékonysága két fő összetevőn alapul: az őrölt szegfűszeget és a fokhagyma granulátumot. Ezek az összetevők természetes rovarriasztó tulajdonságokkal bírnak, melyek segítségével hatékonyan lehet távol tartani a hangyákat és egyéb rovarokat.

spray

 1. Őrölt szegfűszeg: A szegfűszegben található eugenol nevű vegyület természetes rovarriasztó hatású. Az eugenol erős illata és párologtató hatása zavarba hozza a rovarokat, különösen a hangyákat, megzavarva azok feromon alapú kommunikációját és tájékozódását, amely létfontosságú a túlélésük és táplálkozásuk szempontjából.

 2. Fokhagyma granulátum: A fokhagyma intenzív illata szintén távol tartja a rovarokat. A fokhagyma tartalmaz allicint, amely egy másik erős rovarriasztó vegyület. Az allicin képes elriasztani vagy akár megölni a rovarokat, mivel zavarja a rovarok belső testfolyamatait, mint például az enzimaktivitást.

A víz és olaj kombinációja segít az illóolajok szétoszlatásában és növeli az adhéziót a fújt felületeken, így hosszabb ideig maradhat hatásos az összetevők rovarriasztó hatása. Ez a spray különösen hasznos lehet olyan helyeken, ahol a hangyák és más rovarok gyakran megjelennek, mint például a konyhák, az ajtók és ablakok környéke.

A spray természetes alapú, így biztonságosabb alternatívát jelent a kémiai rovarirtó szerekkel szemben, amelyek károsak lehetnek az emberekre és a háziállatokra nézve is.

hangya

További videók a témában