2024. október 2., szerda
Petra névnapja

1600 nap 8 perben! Nézd meg, hogy fejlődnek a növények felgyorsítva!

2023-04-23 09:54 | Nézettség: 825
A Boxlapse csatorna 12 növény fejlődését muttaja be timelapse technika segítségével. Lenyűgoző felvételeket érdemes megnézni. Láthatjuk többek között az uborka, és a sárgarépa, valamint citromfa, almafa és a tölgyfa fejlődését is.
Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=TwiDBa5QHm8

A timelapse videó olyan felvétel, amely a fotózási technika segítségével rögzíti az idő múlását. A timelapse videók során a kamera időnként automatikusan készít képeket, amelyekből végül egy rövid videót állítanak össze. Az ilyen típusú videók általában hosszú időszakot rögzítenek, amelyeket rövid idő alatt lejátszva lehetőséget adnak az időbeli változások dinamikus megjelenítésére.

A timelapse videók leggyakrabban a természetben, városi környezetben vagy égbolt megfigyeléskor készülnek, és lehetővé teszik az időbeli változások látványos megjelenítését, például napfelkelték, napnyugták, felhők mozgása vagy csillagászati események.

A timelapse videó készítése időigényes folyamat, mivel nagyon sok képet kell összegyűjteni és szerkeszteni a kívánt hatás eléréséhez, de a végeredmény lenyűgöző lehet.