2024. Április 18., csütörtök
Andrea névnapja

2 millió forint adomány, zenés vacsoraest a szegedi oroszlánok szervezésében

2023-02-20 18:38 | Nézettség: 1163
2023. február 18-án, a Hunguest Hotel Forrás adott otthont a Szeged Első Lions Club jótékonysági vacsoraestjének, melynek bevételéből idén két szervezetet tudtak támogatni 1-1 millió forinttal. Az adományt a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány és a Szegedi Hospice Alapítvány kapta.

Az est nyitányaként az előtérben Dr. Szeri István elnök, valamint Pataki András alelnök és párjaik köszöntötték az érkező vendégeket, akiket welcome drink és közös fotózás várt. A hotel Juhász Gyula termében a LIONS Clubok Magyarországi Szövetségének himnuszával vette kezdetét a program. 

A beszédek sorát Dr. Szeri István, a Szeged Első LC elnöke nyitotta meg, őt követte Koncsik István ünnepi kormányzói köszöntője. A rendezvény folytatásaként következett a jótékonysági vacsoraest bevételéből támogatott két szervezet bemutatása és az 1-1 millió forint adomány átadása. Dr. Szeri István elsőként a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kuratóriuma elnökének, Dr. Pintér Gábornak adta át az adománylevelet, ezt követően pedig a Szegedi Hospice Alapítvány kuratórium elnökének, Veres Rózsának. 

A program folytatásaként Koncsik István kormányzó, dr. Szeri István elnök, és dr. Bella Zsolt volt elnök átadta a kormányzóság elismerését Heizler Tamásnak, a Szeged Első Lions Club leköszönő titkárának. Bejelentésre került az is, hogy Mihályi Géza zónaelnök elfogadta a felkérést a szövetség II. alkormányzói tisztségének betöltésére., ezzel várhatóan 3 év múlva Szeged ismét Kormányzót ad a LIONS mozgalomnak, hiszen Németh István után újra a szegedi club tagja lehet a mozgalom magyarországi vezetője. 

Szeged Első Lions Club jótékonysági vacsoraestje
 
A jótékonysági est egy nagyon finom, svédasztalos vacsorával folytatódott. A műsorkínálat is színes volt, hiszen a Szegedi Kortárs Balett jóvoltából a Blue című produkció egy részletét tekinthették meg a vendégek, az est folytatásaként pedig Almási Enikő énekművész és Mohai Szilárd gitárművész zenei blokkját hallgathattuk meg.

A programból természetesen nem maradhatott ki a tombola sem: az idei évben 52 tombola várta gazdáját, több mint 2 millió forint értékben. Az estet jó hangulató, élőzenés multaság zárta.

A rendezvény főbb eseményeit benne a kormányzói köszöntővel az alábbi videóban nézhetjük vissza:

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=AvSd9WNlEhg