2024. június 21., péntek
Alajos névnapja

20. alkalommal rendezték meg a Little Miss Hungary szépségversenyt. Több száz gyermek jelentkezett országosan

2023-03-13 12:43 | Nézettség: 1489
Immár huszadik alkalommal került megrendezésre a Little Miss Hungary gyermekszépség- és tehetségkutató verseny, melynek a Demjén Cascade Hotel adott otthont. Az idei alkalom több szempontból is más volt, mint az eddigiek, hiszen a lányok alkalmi ruha helyett öltönyben koronáztak és fotózkodtak, melyre országosan közel hatszázan jelentkeztek, de csak húsz kislány juthatott tovább.

Idén már a huszadik alkalommal rendezték meg az országos szépség- és tehetségkutató versenyt, a Little Miss Hungary-t. A versenyen több kategóriában is indultak a gyermekek: Bébi, Mini, Little, Pre-teen, és Teen A díjazásnál minden kislány kapott egy koronát.

Az idei felkészítő tábor is kivételesre sikerült, a szervezők a négy napban számos izgalmas programmal készültek a gyermekeknek, többek közt a Demjéni barlangfürdővel, ismerkedős bulival, fotózásokkal, és modelltanfolyammal is.

Minden évben más koncepció köré épül a verseny, amit a fantázia ruha elkészítésekor figyelembe kell venni. Idén a szervezőknek a virág és a természet szépségére esett a választásuk, így a lányok fantázia ruháján tavaszi színek, virágok, és a természettel kapcsolatos szebbnél-szebb szimbólumok szerepeltek. Emellett népviseleti, utcai, alkalmi, és koktélruhában vonultak fel a gyerekek.

A verseny programjában produkció is szerepelt, ahol a lányok egy két perces műsorszámban mutatták meg tehetségüket.

„Büszkén állíthatom, hogy a lányok nem csak gyönyörűek, hanem emellett okosak, intelligensek, és rendkívül tehetségesek. Volt, aki énekelt, táncolt, és több kislány is prózát adott elő” - fogalmazott Bartolovics Ildikó, a Little Miss Hungary védnöke és szervezője.

A Királynők királynője, tehát a Little Miss Hungary abszolút győztese Réka lett, aki elmondta a felkészítő tábor, a fotózások és a készülődés hatalmas élmény volt számára.

„Szerintem nagyon erős volt most a mezőny, így tényleg meglepetésként ért a győzelem, nem számítottam rá. Végig izgatott voltam, de most boldog vagyok, hogy sikerült ilyen jól teljesíteni. A kedvencem a piros koktélruha és az öltöny volt. Ezután több külföldi verseny is vár rám, például a Királynők Királynője választás” – mesélte.

A mini kategóriát a hatéves Pásztor Szófia nyerte meg, akinek a győzelem utáni következő állomása szintén a Királynők Királynője választás

„Szofi nagyon karakán lány, imádja a pörgést, és abszolút otthonosan mozog ebben a világban. A kedvenc ruhája az arany színű volt, amit egy tehetséges divattervező, Rabócsi Renáta készített el nekünk a versenyre, de az öltönyt is nagyon szerette viselni. Szofi és mi is boldogok vagyunk, hogy sikerült megnyernie, és továbbra is mindenben támogatni fogjuk” - tette hozzá Szófi édesanyja.

A versenyzők között nem csak lányok szerepeltek, hiszen a másik abszolút győztes Pados Borisz lett, aki már nem előszőr nyert versenyt a Little Miss Hungary keretein belül, ezen kívül részt vett több világversenyen is.

A zsűrizésben részt vett a Skiton tehetséges csapata, az állandó zsűritag Kiszel Tünde, Hunyadi Donatella modell, Mező Tibor Justin, illetve Kovács Krisztina szervező-asszisztens, aki már több éve készíti a versenyzők sminkjét is frizuráját.

Kovács Krisztina elmondta, a verseny a mezőnyt és a gyermekek karakterét illetően minden évben megtud újulni.

„Az évek során észrevettem, hogy a gyermekek minden évben egyre jobban megnyílnak a divat felé, imádják az egész verseny hangulatát, a felkészülést, a sminkeket és a ruhákat is. Emellett egyre tudatosabbak, és kritikusabbak abból a szempontból, hogy mi áll jól nekik, milyen hajat és ruhát szeretnének viselni”- tette hozzá.

Krisztina elmondta, a szülőkre is nagy felelősség hárul abból a szempontból, hogy a hétköznapi életben, az iskolában vagy óvodában is megmaradjon az egészséges önképük.

„A versenyeken a lányokból a lehető legjobb formájukat hozzuk ki. Ami részben problémás is lehet, hiszen akadt már rá példa, hogy az oviba vagy az iskolába is a versenyruhájukban, sminkjükben szerettek volna menni. Én úgy gondolom, hogy a szülőknek figyelniük és tudatosítaniuk kell a gyermekben, hogy ez a kinézet csak a versenyre szól”

A következő lépés a Little Miss World Hungary versenye, amely 2023 májusában kerül megrendezésre. A jelentkezéseket a Littlemisshungary@gmail.com e-mail címére várják a szervezők.

Helyezettek:

 • Sólya Réka Little Miss Hungary Királynők Királynője
 • Farkas Szófi Baby Miss Hungary
 • Pasztor Zalán Baby Mister Hungary
 •  
 • Somogyi Liza Mini Miss Hungary szépségkirálynő
 • Vahl Elizabeth 1.udvarhölgy
 •  
 • Pásztor Szófi Little Miss Hungary szépségkirálynő
 • Sólya Nóra 1 udvarhölgy
 • Oszoli Dalma Pre-teen Miss Hungary szépségkirálynő
 •  
 • Soós Kűne 1.udvarhölgy
 • Balassa Emma 2.udvarhölgy
 • Vahl Emili 2.udvarhölgy
 • Marsi Viktória 3.udvarhölgy
 • Lienbach Stefani 4.udvarhölgy
 •  
 • Pados Borisz Pre Teen Mister Hungary Királyok Királya
 • Herczegh Boglárka Tini Miss Hungary szépségkirálynő

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=JuM0FgzIEIA