2024. június 13., csütörtök
Antal, Anett névnapja

30 éves a Cliffhanger

2023-06-01 07:01 | Nézettség: 575
30 éve robbant be a mozikba a Függő játszma Sylvester Stallone főszereplésével. A jubileum okán az ING Hungary csatorna tekintett vissza a film kalandos történetére.

Cliffhangert, magyar cimel a Függő játszmát  1993-ban mutatták be Amerikában, a filmet Renny Harlin rendezte. A főszerepet Sylvester Stallone alakítja. A film egy izgalmas és veszélyekkel teli hegyi kalandot mesél el.

A történet szerint Gabe Walker, akit Stallone alakít, egy tapasztalt hegymászó és mentős, traumát él át, amikor egy mentőakció során egy barátja haláláért vádolja magát. Ezen események után Walker elhagyja a hegymászást és visszavonul a világtól. Azonban egy évvel később, amikor egy repülőgép kényszerleszállást hajt végre a hegyek között, Gabe-nak újra szembe kell néznie a múltjával és szembeszállni egy veszélyes bűnözői csoporttal, akik a pénztartályokat keresik a zuhanó repülőn.

A Cliffhanger izgalmas cselekménye és lenyűgöző hegyi jelenetei, melyeket valós helyszíneken forgattak, nagy sikert arattak a közönség körében. A film látványos akciójelenetei, feszült atmoszférája és Stallone karakterének keménysége miatt népszerűvé vált. A kritikusok is dicsérték a film vizuális hatásait és a feszült izgalmat, amelyet a történet kelt.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=AYH4TbLhiGk

A Cliffhanger sikeresnek bizonyult a mozikban is, és jelentős bevételt hozott. Az észak-amerikai jegybevételek meghaladták a 84 millió dollárt, míg világszerte több mint 255 millió dolláros bevételt ért el. Ezzel a film a 90-es évek egyik legnépszerűbb akciófilmje lett.

A film emellett több díjra is jelölést kapott, beleértve a legjobb hang- és vágó díját az Oscar-gálán. A film sikere hozzájárult ahhoz, hogy Stallone továbbra is ikonikus akcióhős maradjon a filmiparban, és a "Cliffhanger" azóta is a műfaj egyik klasszikusának számít.