2023. március 29., szerda
Auguszta névnapja

4 csivava egy babakocsiban - hát nem cukiii???

2023-03-14 22:31 | Nézettség: 122
Az alábbi videót Spanyolországban készítettük, ahol nagyon gyakori látvány, hogy a gazdik a kutyáikat úgy "sétáltatják", hogy egy babakocsiban (kutyakocsiban?) tologatják. A kutyák ilyenkor nagyon sokat tudnak mozogni és bizonyára boldogok. (Nem hiszem!!!) Mindenesetre ha még nem láttál ilyet, akkor érdemes megnézned, vicces, morbid, igaz.

A csivava egy kis termetű kutyafajta, amely eredetileg Mexikóból származik.

A következőkben bemutatom a csivavákról fontosabb tudnivalókat:

Méret: A csivava a világ legkisebb kutyafajtái közé tartozik, általában 15-23 cm magas, és 1-4 kg közötti súlyú.

Szín: A csivavák sokféle színben előfordulhatnak, beleértve a fekete, fehér, barna, krém, szürke, vörös és csokoládébarna árnyalatokat.

Személyiség: A csivavák általában ragaszkodó, érzékeny, intelligens és játszós kutyák, akik szeretik a figyelmet és az ölelést. Gyakran szoros kötődést alakítanak ki a gazdájukkal, és óvatosak más emberekkel és állatokkal.

Egészség: A csivavák hajlamosak bizonyos egészségügyi problémákra, például a törékeny csontokra és fogproblémákra. Rendszeres állatorvosi ellátásra van szükségük, és fontos, hogy megfelelően tápláljuk és ne hagyjuk elhízni őket.

Mozgásigény: Bár a csivavák kicsik, de mozgásigényük nagy. Szeretnek sétálni és futkosni, és élvezik a játékot és az interakciót a gazdájukkal.

Táplálkozás: A megfelelő táplálás rendkívül fontos a csivava egészségének fenntartásához. A kis testméret miatt a csivavák csak kis mennyiségű élelemre van szükségük, és fontos, hogy a gazdik kiegyensúlyozott és minőségi táplálékot adjanak nekik.

Összességében a csivava egy édes és kis méretű kutyafajta, amely ragaszkodó, intelligens és játszós személyiségükkel nagyszerű háziállatok lehetnek. Azonban, mint minden kutyafajta, a csivavák is igényelnek megfelelő táplálást, mozgást és egészségügyi ellátást, hogy boldogak és egészségesek maradjanak.

Szeretnéd tudni, hogy milyen kutya illik hozzád? Akkor kattints ide!

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=Sdvetg61x-I