2024. Április 21., vasárnap
Konrád névnapja

85 éves a Zsugabubus, 10 dolog, amit nem tudtál Terence Hillről

2024-03-29 16:00 | Nézettség: 421
Idén tölti be 85. életévét a kékszemű “zsugabubus”, vagyis Terence Hill, aki Piedone, azzaz Bud Spencer hű társa volt közel 20 közös filmen keresztül.

Terence Hill, született Mario Girotti (1939. március 29.) olasz színész és filmrendező, aki leginkább a spagettiwestern filmekben nyújtott alakításai révén vált világszerte ismertté. Pályafutása során olyan filmekben tűnt fel, amelyek meghatározták a műfajt, és az évtizedek során kultikus státuszt értek el.

Hill karrierje a '60-as években indult, amikor is az olasz filmgyártás virágkorát élte. Az igazi áttörést azonban a '70-es években érte el, amikor partnerével, Bud Spencerrel (született: Carlo Pedersoli) kialakították azt a kettősét, amely milliók szívét hódította meg világszerte. A páros első közös filmje, az "Isten megbízottja" (1970) azonnali siker lett, és számos további közös projekt követte, köztük a "Nincs kettő négy nélkül" és a "Különben dühbe jövünk". Ezek a filmek nem csak az akciójelenetek miatt váltak népszerűvé, hanem humoruk, és a főszereplők közötti kémia miatt is.

Terence Hill nem csak a vásznon, hanem a való életben is rendkívül karizmatikus személyiség. Számos nyelven beszél, köztük angolul, olaszul és németül, ami lehetővé tette számára, hogy nemzetközi karriert építsen. A színészet mellett Hill szenvedélye a motorsport, különösen a motoros versenyzés. Ez a szenvedély több filmjében is megjelenik, ahol gyakran láthatjuk őt motoron vagy autóban versenyezni.

Egy kevésbé ismert tény Hill életéből, hogy eredetileg olimpiai úszóként készült versenyezni, mielőtt a színészet felé fordult volna. A sport iránti elkötelezettsége és fizikai felkészültsége nagyban hozzájárult ahhoz, hogy filmjeiben hitelesen tudta alakítani az akcióhős szerepeit.

Az alábbi videóban az IGN Hungary csatorna jóvoltából 10 érdekes dolgot tudhatsz meg.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=kO9coobI3HY

Terence Hill munkássága nem korlátozódik csak a színészet területére; több film rendezőjeként és producerként is dolgozott, bizonyítva sokoldalúságát és kreativitását a filmiparban. Élete során számos díjat és elismerést kapott, amelyek elismerik hozzájárulását a mozi világához.

Az évek során Terence Hill számos jótékonysági projektben is részt vett, kihasználva hírnevét arra, hogy felhívja a figyelmet a rászorulókra és támogassa őket. Embersége és önzetlensége miatt sokan nem csak mint színészt, hanem mint személyt is nagyra tartják.

Terence Hill életműve és személyisége ma is inspirálja a rajongókat és a következő generációkat. Karizmatikus megjelenése, lenyűgöző alakításai és pozitív életszemlélete révén ő marad az egyik legemlékezetesebb alakja a modern film történetének.

Terence Hill filmográfiajának részleteiért kérlek, látogass el a Wikipédia oldalára, ahol részletes információkat találhatsz a színész életéről és munkásságáról, beleértve filmjeinek listáját is