2023. december 3., vasárnap
Ferenc névnapja

9 dolog, amit szinte mindenki rosszul csinál! Te is?💥🤯

2023-06-02 20:20 | Nézettség: 2897
Sok dolgot egyszerűen megszokásból csinálunk anélkül, hogy megkérdőjeleznénk őket. De ez sok mindennél olyan funkciókat ad nekünk, amelyekről nem is tudunk, vagy amelyeket mindig rosszul csináltunk.

9 dolog, amit valamiér mindenki rösszul csinál! Te is?

 1. Ha vágókést használ, soha ne törje el a pengét az alján. Ehelyett van egy kupak a hátulján, amelyet eltávolíthat. Van itt egy rés. Helyezze be a pengét, és törje le oldalra.

 2.Ha nem sikerül kinyitni egy befőttes üveget, akkor a fedél szélén hajtsa össze a kezét úgy, hogy a tenyerébe csípje. Ezután nyomja össze a fedelet. Így sokkal könnyebb lesz kinyitni az edényt. 3.

 3. a hámozóját mindkét irányban használhatja. Ennek az az oka, hogy a legtöbb hámozónál van egy penge elöl és hátul. Így nem kell mindig letenni, majd újrakezdeni, hanem közvetlenül előre-hátra húzhatja, és így sokkal gyorsabban hámozhat.

 4) Ahelyett, hogy a ragasztó tetején felnyitná a borítékot, és teljesen széttépné, egy fogantyúval oldalról is kinyithatja. Ez gyorsabb és sokkal jobban néz ki.

 Amikor elfújja a gyertyát, általában füst van. Ahelyett, hogy kifújnád, inkább egy kis fa nyárssal fojtsd bele a kanócot a viaszba. Így nem füstöl, és legközelebb könnyebben meggyújthatod a gyertyát a kanócot körülvevő viaszréteg miatt.

 6. a szemeteszsák felrázása és a szemetesbe tömés helyett húzza át a szemetes peremén és hajtsa be a szemetesbe.

 7. az általad használt Post-Its nem tapad túl jól és gyorsan kidudorodik? Ezután oldalra kell tépni őket, nem alulról felfelé. Így sokkal könnyebb és gyorsabb, a hangjegyek pedig sokkal jobban és tovább ragadnak.

 8. Ahelyett, hogy a tésztát vagy a rizst a szűrőedénybe öntené, tegye az edénybe, majd öntse ki a vizet. Így nem kell össze-vissza billenteni a tésztát vagy a rizst.

 9. Ha olajos flakont használ, ne dobja el a fedelét! Ehelyett fejjel lefelé tegye az üvegbe. Így csak egy kis nyílás marad a végén, amivel tökéletesen adagolhatod az olajat.

 És ezek közül hány dolgot csináltál mindig rosszul? Nyugodtan írd meg az alábbi megjegyzésekbe!

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=-_VRrpLtl1o