2023. március 31., péntek
Árpád névnapja

♥ A 20 legjobb dal KOWALSKY MEG A VEGA Történet és néhány kulisszatitok

2023-02-13 11:46 | Nézettség: 188
A Kowalsky meg a Vega egy magyar indie rock zenekar, amelyet 1998-ban alapítottak Budapesten. Az együttes nevét a klasszikus "2001: A Space Odyssey" film alapján kapta, és az évek során számos sikeres albumot adtak ki, amelyeken a pop, a rock, az elektronika és a hip-hop elemek keverednek. Zenekar tagjai: "Kowalsky" Balázs Gyula - ének, Szórád "Jimmy" Csaba - basszusgitár Vajda, "Sóder" Péter - dobok Vidák Róbert "More" - akusztikus gitár, Tobak Dániel "Dani" - gitár, Szebényi Dániel "Szebi" - billentyűk, ének.

Kowalsky meg a Vega Magyar zenekar története:

A zenekar a magyar zenei szcénában is népszerű, és több díjat is nyert, beleértve az "Év lemeze" díjat és a "Legjobb férfi énekes" díjat. A Kowalsky meg a Vega koncertek nagyon népszerűek Magyarországon, de a határon túli magyar közösségekben is számos rajongóval rendelkeznek.

A zenekar zenestílusa folyamatosan változik, és folyamatosan fejlődik, ami a széles körű rajongói bázisnak köszönhető. A Kowalsky meg a Vega továbbra is aktív zenekar, és rendszeresen turnézik, új albumokat ad ki, és új dalokat jelentet meg.

Kowalsky meg a Vega Magyar zenekar régebbi albumai:

Kowalsky meg a Vega egy magyar alternatív/indie rock zenekar, amelyet 1998-ban alapítottak. Az együttes népszerűségét jól jelzi, hogy számos sikeres lemezt jelentettek meg az évek során. Az alábbiakban néhány példa a zenekar lemezei közül:

"Egyszer" (2005)
"Emlékezetes dalok" (2007)
"Mindenki valakié" (2009)
"Kétely" (2012)
"Circusz" (2015)
"Álomszép" (2018)

Felállás:

"Kowalsky" Balázs Gyula - ének
Szórád "Jimmy" Csaba - basszusgitár
Vajda "Sóder" Péter - dobok
Vidák Róbert "More" - akusztikus gitár
Tobak Dániel "Dani" - gitár
Szebényi Dániel "Szebi" - billentyűk, ének

Ezeken a lemezeken a zenekar jellegzetes, erős dallamvilágú, magyar nyelvű szövegekkel és közvetlen, őszinte előadásmóddal találkozhatunk. Az együttes kiváló minőségű zenéjének és az énekes, Kowalsky Vinny személyes hangulatú előadásának köszönhetően nagyon népszerűek a magyar közönség körében.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=hXp-5MIvGJ0