2023. március 31., péntek
Árpád névnapja

A bitcoin nyomában 1. rész - A bitcoint ki találta ki?

2023-03-12 19:40 | Nézettség: 113
A bitcoin a legismertebb kriptodeviza, így a nyomába eredtünk, kíváncsiak voltunk honnan indult, hol találták ki a bitcoint? Az utunk Spanyolországban egy 24 ezret számláló kisvárosba vezetett, ahol a bitcoin árfolyama és a bitcoin befektetések gyökereit találtuk meg. Itt bányásszák a bitcoin a hegyekből, a városka lakói szinte kizárólag a bitcoin bányákban dolgoznak. A bitcoin bányászok a hagyományos csákányos módszerrel termelik ki fáradságos munkával a föld mélyéből a bitcoinokat és a mélyebb rétegekben található litecoint és dogecoint. 3 részes videó sorozatunkból most megismerheted a bitcoin indulását és azt, hogyan működik egy város úgy, hogy ott már csak kizárólag kriptópénzzel lehet fizetni.

Bitkoin története

A Bitcoin története az 1990-es évek végéig nyúlik vissza, amikor az első digitális pénzrendszerek megjelentek az interneten. Azonban a Bitcoin születése a 2000-es évek elején kezdődött, amikor Satoshi Nakamoto néven ismert ismeretlen fejlesztő vagy csoport először javasolta a koncepcióját egy titkosított online fórumon.

január 3-án a Bitcoin hálózatának kezdete volt, amikor a Bitcoin Genesis blokkját bányászta, és 50 Bitcoin jutalmat kapott. Ezután a Bitcoin fokozatosan elterjedt az interneten, és egyre több ember kezdett érdeklődni iránta.
Az első Bitcoin árak az életben maradt történelmi adatok 2010. május 22-én jelennek meg, amikor az egy Bitcoin ára 0,003 dollár volt. Az árak azonban folyamatosan változtak, és 2013-ban a Bitcoin ára hirtelen megnövekedett, és elérte a 1000 dolláros határt. Ezt követően az árak ismét csökkentek, de a Bitcoin továbbra is az egyik legnépszerűbb digitális valuta maradt.

Az évek során a Bitcoin egyre inkább elfogadottá vált az online kereskedelemben, és ma már számos cég elfogadja fizetési módjaként, többek között az Amazon és az eBay. Emellett a Bitcoin technológiája, a blokklánc, hasznosnak bizonyult más területeken is, például az oktatásban és az egészségügyben.

Az utóbbi években a Bitcoin ára ismét megemelkedett, és 2021 elején rekordmagasságot ért el, amikor az árfolyam elérte a 60 000 dollárt. Azóta az árak változóak voltak, de a Bitcoin továbbra is az egyik legismertebb és legnagyobb értékű digitális valuta a világon.

További vicces videókat ide kattintva nézhet meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=uooVx0R3Quc