2023. szeptember 27., szerda
Adalbert névnapja

A bitcoin nyomában 1. rész - Bitcoin Facts Part 1. - A bitcoint ki találta ki?

2023-03-16 18:14 | Nézettség: 224
A bitcoin a legismertebb kriptodeviza, így a nyomába eredtünk, kíváncsiak voltunk honnan indult, hol találták ki a bitcoint? Hol találták fel a bitcoint és hogy lehet vele fizetni? Milyen deviza a kriptodeviza?

Az utunk Spanyolországban egy 24 ezret számláló kisvárosba vezetett, ahol a bitcoin árfolyama és a bitcoin befektetések gyökereit találtuk meg.

Itt bányásszák a bitcoin a hegyekből, a városka lakói szinte kizárólag a bitcoin bányákban dolgoznak.

A bitcoin bányászok a hagyományos csákányos módszerrel termelik ki fáradságos munkával a föld mélyéből a bitcoinokat és a mélyebb rétegekben található litecoint és dogecoint.

3 részes videó sorozatunkból most megismerheted a bitcoin indulását és azt, hogyan működik egy város úgy, hogy ott már csak kizárólag kriptópénzzel lehet fizetni.

A videó előtt nézzünk utána mi is a bitcoin és a kriptodeviza

A Bitcoin egy kriptodeviza, vagyis egy digitális vagy virtuális valuta, amelyet számítógépes algoritmusok használatával hoznak létre és ellenőriznek. A Bitcoin a legelső és legismertebb kriptodeviza, amelyet 2009-ben hoztak létre.

A Bitcoin és más kriptodevizák olyan digitális eszközök, amelyek lehetővé teszik az emberek számára, hogy online fizetéseket hajtsanak végre anélkül, hogy közvetítő intézményeket, például bankokat kellene használniuk. A kriptodevizák általában elosztott adatbázisokban (blokkláncokban) tárolódnak, amelyeket számítógépes hálózatok tartanak fenn és ellenőriznek.

A kriptodevizák használata általában anonim és biztonságos tranzakciókat tesz lehetővé, mivel a tranzakciók nem igényelnek személyes azonosítást, és a blokkláncok kriptográfiai védelmei garantálják az adatok biztonságát. Azonban a kriptodevizák értéke nagyon volatilis, és a piacok spekulatív jellegűek lehetnek, ami azt jelenti, hogy az árak gyorsan változhatnak. Emiatt a kriptodevizákkal való befektetés kockázatos lehet.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Dr. Pepa utazását ide kattintva követheted nyomon!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=uooVx0R3Quc