2023. március 26., vasárnap
Emánuel névnapja

A Bitcoin nyomában 2. - A bitcoin nyomai a középkori történelemben

2023-03-16 18:33 | Nézettség: 106
A bitcoin, mint a legismertebb és a világon legelterjedtebb kriptovaluta után nyomozunk videósorozatunkban. Hol és mikor találták fel a bitcoint?

Az első részben bemutattuk a Bitcoin szülővárosát Coin települést, mely Dél-Spanyolországban, Andalúzis térségében található.

A mostani videóban Coin városának bejáratánál állunk és máris meglepődünk, hiszen egy középkori térképet és egy XVIII. századi szlogent találunk, mely már említést tesz a bitcoinról és megjósolja a vele járó katasztrófát. Kövessetek minket, hogy mindent megtudjatok a kriptopénzek mögötti valóságról.

A Bitcoin fizetések elfogadása már elég elterjedt világszerte, bár még mindig korlátozottabb az elfogadóhelyek száma, mint a hagyományos fizetési módokkal. Az elmúlt években azonban egyre több üzlet és szolgáltató kezdte el elfogadni a Bitcoin fizetéseket. A Bitcoin fizetés elfogadásának lehetőségét általában az üzletek vagy szolgáltatók weboldalán keresztül hirdetik.

A Bitcoin fizetések elfogadása általában azért vonzó, mert azok anonimek és nem igényelnek közvetítő intézményt, mint például a bankokat. A Bitcoin fizetésekhez azonban szükséges egy Bitcoin pénztárca, amely lehet online vagy offline, valamint a Bitcoin árfolyamának figyelemmel kísérése, mivel az értéke nagyon volatilis lehet.

Hol és mikor találták fel a bitcoint?

A Bitcoinot 2008-ban találták fel egy ismeretlen személy vagy csoport, aki mögött a rejtélyes Satoshi Nakamoto állt. A Bitcoin fehér papírját október 31-én tették közzé a "cryptography mailing list" nevű levelezőlistán, amelyen keresztül az informatikai biztonság terén dolgozó szakemberek kommunikáltak egymással. A fehér papír címe "Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System" volt.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Dr. Pepa utazását ide kattintva követheted nyomon!

 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=GqbHERM1Kac