2024. február 23., péntek
Alfréd névnapja

A Bitcoin nyomában 3. rész - A bitcoin bányászok titkos élete

2023-03-16 18:51 | Nézettség: 484
Videó sorozatunkban a titokzatos és sokak számára érthetetlen kriptovaluták világába kalauzoljuk el kedves nézőinket. Sorozatunk harmadik részében Coín (Spanyolország) városában járunk, ahonnan a bitcoin és a többi kriptopénz származik. Megnéztük, hogy igaz-e, hogy a kisvárosban kizárólag bitcoinnal lehet-e fizetni. Beültünk hát egy sörre a főtéren, és mutatjuk, mi is történt...

Hol és milyen módon lehet fizetni bitcoinnal?

A Bitcoin egy digitális fizetőeszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy pénzt küldjenek és fogadjanak el az interneten keresztül. A Bitcoin elfogadása még mindig nem olyan elterjedt, mint a hagyományos fizetési módszereké, de egyre több vállalkozás és webhely fogadja el Bitcoin fizetéseket.

A következőkben néhány módját mutatjuk be, hogy hol és hogyan lehet fizetni Bitcoinnal:

  • Online áruházak: egyre több webhely és online áruház fogadja el a Bitcoin fizetéseket, mint például az Overstock.com, a Newegg.com és a Microsoft.
  • Vendéglátóhelyek és kiskereskedések: számos olyan üzlet és vendéglátóhely is van, amely elfogadja a Bitcoin fizetéseket, például kávézók és éttermek.
  • ATM-ek: világszerte egyre több Bitcoin ATM található, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy készpénzért Bitcoint vásároljanak vagy eladjanak.
  • Peer-to-peer tranzakciók: a Bitcoin lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül egymással kommunikáljanak és pénzt küldjenek egymásnak anélkül, hogy közvetítőt kellene használniuk.
  • Bitcoin bankkártyák: számos szolgáltató kínál olyan bankkártyákat, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy Bitcoint használjanak bármely boltban vagy ATM-ben, amely elfogadja a Visa vagy a Mastercard fizetéseket.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a Bitcoin nem mindenhol elfogadott fizetőeszköz, és sok helyen nincs lehetőség Bitcoint használni. A felhasználóknak mindig érdemes ellenőrizni, hogy az adott üzlet elfogadja-e a Bitcoin fizetéseket, mielőtt vásárolnának Bitcoinnal.

További vicces videókat ide kattintva nézhet meg!

Dr. Pepa utazását ide kattintva követheted nyomon!

 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=70dyxfbQ4sk