2022. december 9., péntek
Natália névnapja

A boldogság itt kezdődik ☀️

2022-07-14 16:44 | Nézettség: 180
✈️🧳🏖 Nem áll le a fejlesztésekkel az Invia

Az Invia.hu 14 esztendeje működik a hazai piacon, Európa legnagyobb, évente több mint 3 millió utast kiszolgáló utazási ügynökségének magyar leányvállalataként. 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/shorts/YGM7qQJMmeQ

A cég Magyarország legszélesebb viszonteladói kínálatával rendelkezik, amelyet az egységes, átlátható rendszerben működő weboldalán tesz elérhetővé, illetve foglalhatóvá. Köszönhetően annak, hogy az Invia.hu közel 100 magyar és nemzetközi utazásszervezővel dolgozik együtt, amelyek az utazók legkülönfélébb igényeit, speciális elképzeléseit is lefedik.

A fejlesztéseik is arra irányulnak náluk, hogy mind az együttműködő partnereik, mind az ügyfeleik gyorsan, hatékonyan, zökkenőmentesen jussanak hozzá a fontos információkhoz.

A magyar leányvállalat a folyamatos, kétoldalú kommunikáció érdekében online, offline platformokon egyaránt a rövid időn belüli visszajelzésekre helyezi a hangsúlyt. Élő chatfunkció érhető el a weboldalukon, a Facebookon. Továbbá azonnali visszahívásokon keresztül segítik személyre szabni az érdeklődők ajánlatkéréseit, illetve telefonon, valamint az irodájukban személyesen is, képzett, tapasztalt utazási szakértők állnak az utazók rendelkezésére, hogy az ügyintézés a lehető leggyorsabb legyen.

Újabb szakmai kitüntetést kapott a vezető hazai online utazásszervező vállalat, az Invia.hu. Idén elnyerték az üzleti szektor legkiválóbb márkait elismerő Business Superbrands 2022 díjat, amelyet a kiemelkedő kommunikációs és márkaépítési gyakorlatukért érdemeltek ki.
 
„A Superbrands a széles nagyközönség számára is ismert, a magas minőséget szimbolizáló védjegy, épp emiatt hatalmas megtiszteltetés számunkra a Business Superbrands 2022 díj elnyerése. Különösen a turisztikai szektort megtépázó nehézségek után, amelyek ellenére az elmúlt években stabilan fenntartottuk a működésünket és a fejlesztésekre is sok energiát fordítottunk.”