2022. július 7., csütörtök
Appolónia névnapja

A BWT és az Alpine F1 Forma 1-es csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá

2022-02-15 09:34 | Nézettség: 146
A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Team fő partnere lesz. Az együttműködés alapján a francia csapat azonnali hatállyal BWT Alpine F1 Team néven lesz ismert, de megváltozik az autók színe is: BWT egyedi rózsaszín színe beépül az Alpine híres kék festésébe. Az üzenet lényege pedig, hogy a a partnerek együtt fognak működni a fenntarthatóság üzenetének terjesztésében az egész világon, felhasználva a Forma-1 és az autóipar globális platformjait.

Az Alpine F1 Csapat és a BWT, a vízkezelő, víztisztító berendezések és rendszerek egyik vezető gyártója világszerte, örömmel jelentik be a hosszútávú, stratégiai társulásukat. A BWT a 2022-es szezontól az Alpine F1-es csapat fő partnere lesz, amely mostantól a BWT Alpine F1 Team nevet viseli. Az Alpine elkötelezte magát - amellett, hogy a BWT ikonikus rózsaszín márkajelzését használja - a fenntarthatóság és társadalmi felelősségvállalás terjesztésében világszerte, kihasználva a Forma-1 és az autóipar globális felületeit. A rózsaszín szín szimbolizálja a BWT küldetését, miszerint "Változtasd meg a világot – kortyról kortyra", azaz, hogy mindennap egy kicsit jobbá tehetjük a Világot a ’palackmentes zóna’ koncepciójának megvalósításával.

 Az Alpine számára ez egy jelentős új előrelépés, mivel ez egy kihívást jelent a bajnokság 100 versenyén, az új szabályokkal. A 2021-es szezontól, az Alpine dinamikus és agilis csapatnak bizonyult, amely képes élmezőnyben súlyos csapást mérni, a pályán és azon kívül. Arra is kötelezettséget vállalt, hogy a Forma-1 és az autóipar egyedülálló platformjait arra használja, hogy a kiemelkedő fontosságú társadalmi ügyeket előtérbe helyezze.

A BWT – Best Water Technology - Európa meghatározó szereplője a vízkezelés területén, folytatja küldetését, hogy kiváló minőségű vizet biztosíthasson, a világ minden táján, közvetlenül a csapból, az ivóvízautomatából vagy az asztali vízszűrőkből. Az innovatív, szabadalmaztatott BWT technológiákkal megszűrik a helyi vizet, és a szűrés során értékes ásványi anyagokat és nyomelemeket, például magnézium, cink és szilikátot juttatnak a vízbe, megspórolva az időt és energiapazarló szállítást, a tárolást és a vizes palackok ártalmatlanítását. Az Alpine F1 Csapat és a BWT elkötelezett amellett, hogy együttes erővel elemezzék a világra gyakorolt hatásukat, és drasztikusan csökkentsék a CO2 lábnyomukat a megfelelő területeken. Az egyszer használatos műanyagfogyasztás megszüntetése csak az első lépés. Cédric Journel, az Alpine értékesítési és marketing alelnöke elmondta: "Örömmel jelentjük be, hogy a BWT lesz az Alpine F1 Team fő partnere a következő években. Mind az Alpine, mind a BWT fenntarthatósági célkitűzése, hogy teljes mértékben felszámoljuk az egyszer használatos műanyagokat, és örülünk, hogy egyesíthetjük erőinket annak érdekében, hogy sok embert meggyőzzünk a műanyaghulladék csökkentéséről világszerte, beleértve munkatársainkat, partnereinket, ügyfeleinket és a rajongóinkat.

Ezzel párhuzamosan az F1 globális platformját fogjuk használni arra, hogy támogassuk a BWT-t a tiszta, biztonságos, egészséges ivóvíz tisztességtelen elosztása elleni küzdelmében." Lutz Hübner, a BWT Marketing vezérigazgató helyettese elmondta: "Büszkék vagyunk arra, hogy fő partnere lehetünk a BWT Alpine F1 Team-nek. Az egyedülálló és szabadalmaztatott vízkezelési technológiáinkkal és az Alpine nagy globális hátterével, segíteni tudjuk „Megváltoztatni a világot – kortyról kortyra". Az első lépés az lesz, hogy a BWT palackmentes zónákat hoz létre az összes Alpine gyárban és versenyeseményeken. Mind a tudatosság növelésére tett erők egyesítésében, mind a fenntarthatóságért folytatott küzdelem érdekében, tökéletesen összhangban van a BWT és az Alpine. Emellett a BWT több mint két évtizede fektet be üzemanyag-cella membránok fejlesztésébe jövőbeli hidrogénüzemű gazdaságunk számára. Eközben a világ egyik vezető beszállítója vagyunk a zöld hidrogén előállításához szükséges membránoknak és - a 21. század energiaátalakító -üzemanyagcellák membránjainak. Új partnereinkkel együtt hozzájárulhatunk a károsanyagkibocsátás mentes versenyzéshez és a fenntartható üzemanyagcellás elektromos mobilitáshoz.” 

Kapcsolódó videó - 2021 Alpine F1 Team Launch:

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=nZ56OxXw3sU

Az Alpine F1 Csapatról :

Az Alpine F1 Team a Forma-1-es világbajnokságon versenyez a Grand Prix győztes Esteban Oconnal és a kétszeres világbajnok Fernando Alonsoval. A Laurent Rossi vezette 2021-ben először versenyző csapat megnyerte a Magyar Nagydíjat, és dobogós helyezést ért el a Katari Nagydíjon, és ötödik lett a konstruktőri Bajnokságban. Az Alpine az a francia sportautó márka, amelyet Jean Rédélé alapított 1955-ben és ma a Renault Csoport elkötelezett márkája az innovatív, autentikus és exkluzív sportok autóinak. A megnövelt üzletág lehetővé teszi az Alpine számára, hogy kamatoztassa a történelmi jelentőségű Dieppe üzem örökségét és szakértelmét, ugyanúgy mint az Alpine F1 Team, az Alpine Racing és az Alpine autók mérnöki szakértelmét.

A BWT-ről :

A Best Water Technology Group Európa meghatározó víztechnológiai vállalata több mint 5500 alkalmazottal, akik innovatív, gazdasági és környezetbarát vízkezelési technológiákon dolgoznak, hogy biztosítsák a magánháztartások, az ipar, a kereskedelem, a szállodák és a közösség számára a biztonságos, egészséges és higiénikus vizet a mindennapi igényeiknek megfelelően. A BWT modern vízkezelést biztosít ivóvíz-, technológiai víz-, medencevíz- és különösen a WFI – víz injekcióhoz - a gyógyszeripar és a biotechnológia számára. A vállalat kutatási és fejlesztési munkatársai olyan új technológiákon és anyagokon dolgoznak, amelyeket a gazdaság és környezetbarát termékek élvonalbeli módszerekkel történő fejlesztéséhez használnak. Az alkalmazottak különösen keményen dolgoznak azon, hogy olyan termékeket hozzanak létre, amelyek kevesebb erőforrást és energiát használnak fel, ezáltal csökkentve a CO2-kibocsátást. A fenntarthatóság a BWT DNS-ében van kódolva, és minden BWT termék hozzájárul a legértékesebb erőforrásunk, a víz megőrzéséhez. 

A BWT célja – For you and Planet Blue - ma relevánsabb, mint valaha, tekintettel azokra a kihívásokra, amelyekkel a társadalom ma világszerte szembesül. Egyedülálló és szabadalmaztatott vízkezelési technológiáival, a BWT hozzájárul minden nap a "Változtasd meg a – kortyról kortyra" céljához, nem csak a "palackmentes zónák" létrehozásával, hanem a világszerte vezető tudásával az üzemanyagcellák nagy teljesítményű membránjainak fejlesztésben és gyártásában – a 21. század energiaátalakítója.