2023. március 29., szerda
Auguszta névnapja

A családot összezavarta a rendőr-minden világossá vált, amikor meglátták, mi fekszik a közelben!

2023-02-28 20:02 | Nézettség: 212
Ezen a héten az Egyesült Államok Prince Georges megye lakosainak hurrikán erejű széllel kellett elviselniük a felhőszakadást. A rossz időjárás közepette a járművezetők meglehetősen furcsa képet figyeltek meg a kerület egyik útján. Az út közepén egy Alice Hawkins-Graham nevű rendőrnő teljesen mozdulatlanul állt.

Kajmán tengeri teknős (Caretta caretta)

Egy nagytestű tengeri teknős faj, amely az Atlanti-óceán, az Indiai-óceán és a Csendes-óceán trópusi és mérsékelt vizeiben él. A faj elnevezése a krokodilokra emlékeztető, durva pikkelyeiről származik.

A kajmán tengeri teknősök felnőttkorban akár 1 méter hosszúak is lehetnek, és akár 150 kilogrammot is nyomhatnak. A faj húsevő, és főleg kagylókat, rákokat, tengeri csillagokat, polipokat és halakat fogyasztanak. A faj nagyon fontos szerepet játszik az ökoszisztémákban, mivel az őket követő állatok számos természeti katasztrófát előre jeleznek, például a cunamikat és a földrengéseket.

Sajnos a kajmán tengeri teknősök nagyon sérülékenyek a halászhálók, a szennyeződés, a klímaváltozás és a tengeri parti fejlesztések miatt. Az állományuk csökken, és néhány helyen veszélyeztetett fajnak számítanak.

Sok országban védelmi intézkedéseket hoztak a kajmán tengeri teknősök védelme érdekében, beleértve a fészkelőhelyek megóvását, az illegális vadászat és a kereskedelem elleni fellépést, és az egyéb védelmi intézkedéseket.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=4gaIuLjbSug