2023. február 4., szombat
Ráhel névnapja

A Generali Csoport hozta el a legtöbb elismerést az Institutional Investor 2022-es rangsorában

2022-09-14 16:50 | Nézettség: 170
A nemzetközi pénzügyek egyik legtekintélyesebb szakmai magazinja, egyben független kutatóintézetként is működő Institutional Investor által kiadott legfrissebb intézményi rangsorban a Generali Csoport többek között a legjobb környezetvédelmi, társadalmi és irányítási (Environmental, Social and Governance – ESG) stratégiának járó címet is elnyerte, miközben Philippe Donnet-t a biztosítási szektor legjobb vállalatvezetőjének választották.
Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=CHusHpF6G9E

Az Institutional Investor nemzetközi elismerésnek örvendő legújabb rangsorát több mint 600 pénzügyi területen tevékenykedő vállalat 1380 szakemberének és befektetőjének visszajelzései és véleménye alapján alakították ki. A listán szereplő cégek együttes teljesítménye mellett a döntéshozók a cégek vezetését meghatározó menedzserek teljesítményét is értékelték, így a legjobb vállalat- és pénzügyi vezetőket hitelességük, kommunikációs készségeik vagy éppen az irányításuk alatt kihelyezett tőke nagysága alapján is díjazták. Kiemelt szempont volt a befektetői kapcsolatok színvonala is, melynek során a közölt pénzügyi információk minősége, a marketingtevékenység és vállalat reakciókészsége is sokat nyomott a latba.
 

A sokrétű és összetett kritériumok miatt is számít rendkívüli elismerésnek, hogy a Generali szinte minden fontos kategóriában remekelt. Első díjat nyert Cristiano Borean, mint legjobb pénzügyi vezető (CFO), de valósággal letarolta a mezőnyt a befektetői kapcsolatokkal foglalkozó ’Investor & Rating Agency Relations’ csapat, mely a legjobb I&R programnak, eseménynek, és csapatnak járó elismeréseket is elnyerte, míg az egység két tagját, Giulia Raffót és Rodolfo Svarát külön is kiemelték. A Generali büszkélkedhet emellett a legjobb igazgatótanáccsal, valamint környezetvédelmi, társadalmi és irányítási (ESG) stratégiával, miközben Philippe Donnet-t választották a biztosítási szektor legjobb vállalatvezetőjének (CEO).