2024. február 25., vasárnap
Géza névnapja

A Glamour gálánál csak Tóth Gabi volt gázabb! Reklám a beteg gyerekkel - ez komoly?

2023-03-27 21:03 | Nézettség: 345
A GLAMOUR Women of the Year 2023-ban immár tizenötödik éve ünnepli a nőket, a női sikereket, és ezzel együtt hangsúlyozza az egyenlő bánásmód és fizetések, a női egzisztencia fontosságát. Hiszünk abban, hogy egymás emelésével, a női sikerek ünneplésével láthatóvá válnak a női teljesítmények, legyen szó egy sikeres vállalkozásról, divatról, sportról.

Tizenötödik éve ünnepeljük a nőket
Idén is az olvasók döntöttek arról (közel kétszázezer szavazat érkezett), hogy a hat kategória jelöltjei közül kik legyenek a GLAMOUR Women of the Year nyertesek. Van azonban egy kategória, melynek győzteséről évről-évre a GLAMOUR szerkesztősége dönt: Az év hősnője díjat idén Mérő Vera jogvédő vehette át, aki azért dolgozik, hogy a társadalom befogadható, emészthető tudatosításával hatékonyan tegyen egy áldozatbarátabb és a jelenleginél jóval együttérzőbb Magyarországért. Nevéhez fűződik a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldal és az azonos nevű, sértetti képviselettel foglalkozó alapítvány is. Vera a gálán a ruháján viselte a sok, az interneten kapott bántalmazó kommentet „Mi, nők mindennel kikezdhetőek vagyunk, ami a nőiségünkkel kapcsolatos. És amíg ez így van, nem lesz jó nőnek lenni. Vagy olyan jó, mint lehetne. Ami ezen a ruhán van, azt azért engedték meg velem szemben a pallérozott szerzők, mert többé-kevésbé elfogadott, de legalábbis megtűrt dolog a nőket a nőkkel szembeni sztereotípiákkal elintézni vagy egyenesen megalázni." - hangsúlyozta Mérő Vera beszédében, melyet itt olvashatsz el teljes terjedelmében.


Az év divattervezője kategória győztese
A GLAMOUR-nál hiszünk benne, hogy a divat sokkal több és meghatározóbb, mint a puszta külsőségek. Szabadon kifejezheted általa önmagad, támogathatod a fenntartható és zöld törekvéseket (mert a divat igenis képes rá, hogy változzon), épp ezért a kezdetektől teret kapnak nálunk a fiatal tehetségek és a hazai tervezők. 2023-ban Az év divattervezője díjat Poprádi Flóra kapta, akinek Rábaközi Andrea modell adta át a díjat.


Az év énekesnője kategória nyertese
A zene feltölt, inspirál, megvigasztal vagy éppen erőt ad a továbblépéshez, de ami a legfontosabb: képes arra, hogy lényeges üzeneteket adjon át tömegeknek. A GLAMOUR olvasóinak szavazatai alapján a díjat idén Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője vehette át Balázsy Panna műsorvezetőtől és üzletasszonytól.


Az év vállalkozója díj győztese
Szeretnénk mi is hozzájárulni ahhoz, hogy a patriarchális, tehát alapvetően férfiközpontú társadalomban sokkal nagyobb teret kapjanak a női vállalkozók, ötletek és maga a női perspektíva is. Az év vállalkozója kategória is azért született, hogy nagyobb reprezentációt kapjanak itthon a női vállalkozók – mert vannak, zseniálisak, és mert szeretnénk, ha még többen hinnének abban, hogy képesek rá, és igenis érdemes belevágniuk. A győztes 2023-ban Lilu lett az olvasók szavazatai alapján, aki Tatár Csilla műsorvezetőtől vehette át a díjat.

Az év közösségimédia-sztárja díj nyertese
Az influenszer-szféra meghatározó szereplői nem csak trendeket és a változás tempóját diktálják, de nők százezreinek válnak szövetségeseivé, példaképeivé. Ők azok, akiknek hatalmas felelősségük van, akik nem csak kifejezik véleményüket, de ahhoz is megvan az erejük, hogy másokét formálják. A győztes idén Sydney van den Bosch lett, aki Mihalik Andreától, a C&A Magyarország marketing és pr menedzserétől vehette át az elismerést.


Az év sportolója díj nyertese
Mire tanítanak minket a sportolók? Hogy a sikeres pillanatokig kitartó, alázatos és kemény munka vezet, ami mindig megtérül, ha úgy igazán beleállsz a folyamatba. Épp ezért olyan jó példaképek ők: a hétköznapokon talán nincsenek a reflektorfényben, a sikereik viszont felhívják rá a figyelmet, hogy akkor is megéri kitartani és küzdeni, amikor senki nem figyel. A kategória győztese idén Pap Bianka lett, akinek Manhercz Krisztián olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes, Európai-bajnok magyar vízilabdázó, olimpikon adta át a díjat.


Az év színésznője díj győztese
Hatalmas pillanatokat okoznak – akár egy-egy gesztussal is –, legyen szó tévéfilmről, sorozatról, moziról vagy színházról. Tükröt tartanak nekünk, miközben elgondolkodtatnak, és ami a legfontosabb, minket képviselnek – a minimum, hogy ünnepeljük őket ezért. Az idei jelöltek közül Kovács Patrícia lett a kategória nyertese az olvasói szavazatok alapján, Patrícia Németh Kornéltól, a Rossmann ügyvezetőjétől vehette át a díjat.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=pOjeTHi7ZIM

Nem csak ezért olyan különleges ez az este, hanem azért is, mert a gála résztvevői láthatták először a GLAMOUR BOOK 2023 tavaszi nyári bookazinját, ezt a különleges átmenetet a magazin és a könyv között, amit a GLAMOUR szerkesztősége olyan szellemiségben készített, hogy az komplex lenyomata legyen aktuális jelenünknek a 35 és 99 év közötti nők számára. A GLAMOUR BOOK fő témája ezúttal a test és a testhez fűződő viszonyunk, mindezt a művészet, a divat és a kultúra különböző területei felől megközelítve. A GLAMOUR a PopJohn applikációval, egy Tükröm, tükröm nevű felmérésen keresztül volt rá kíváncsi, hogyan állnak ma a magyar nők a testükhöz – a kérdőívet majdnem nyolcezren töltötték ki. Ami pedig a címlapot illeti, a csodás Mihalik Enikő látható, aki gyermeke születése után tért vissza modellkarrierjéhez. A címlapon és a bookazine-ban megjelent képek különlegessége, hogy Enikő New Yorkban állt modellt a GLAMOUR fotósnak, Martin Wandának. Az estet Maróy Krisztina, a GLAMOUR és a GLAMOUR.hu főszerkesztője nyitotta meg, beszédében hangsúlyozta, hogy bár rengeteg fontos lépést megtettünk már, bőven van még mit tenni a nők helyzetének javulásáért.

Forrás: https://www.glamour.hu/