2023. november 30., csütörtök
András, Andor névnapja

A kutya megugatta a bőröndöt, majd a reptéri tisztviselők ellenőrizték, és megdöbbentek

2023-05-15 11:08 | Nézettség: 512
Egy kutya megugatott egy bőröndöt. Ekkor a reptéri tisztviselők megnézték, és megdöbbentek. Az egzotikus állatok csempészése azért fordul elő, mert sok ember érdeklődik a ritka vagy különleges háziállatok iránt, és ezeknek az állatoknak az illegális kereskedelme jelentős pénzügyi hasznot jelenthet azok számára, akik ilyen tevékenységet folytatnak.

Miért csempéznek egzotikus állatokat (teknős, kígyó) repülőn a Fülöp-Szigetekről?

A Fülöp-szigeteki állatcsempészet egyik fő oka az ott élő állatfajok nagy sokfélesége, beleértve az egzotikus teknősöket és kígyókat is, amelyek vonzóak lehetnek a háziállatként tartók számára. Sok ember nem veszi figyelembe a törvényeket és az állatok védelmét, és az illegális állatkereskedelem felkarolja a kétes körülmények között történő fogásukat és árusításukat.

Az ilyen csempészetnek azonban súlyos következményei lehetnek, nem csak az állatok jólétére, hanem az emberi egészségre is. Az illegális állatkereskedelem közvetlenül kapcsolódik a járványok és betegségek kialakulásához és terjedéséhez, mint például a COVID-19, melynek forrása is állati eredetű.

Fontos megjegyezni, hogy az állatok csempészése illegális és erkölcsileg elfogadhatatlan tevékenység. Az állatok védelmének érdekében fontos támogatni az ilyen tevékenységek felszámolását, valamint támogatni a helyi hatóságokat a megfelelő állatvédelmi intézkedések végrehajtásában.

Milyen egzotikus állatokat csempésznek előszeretettel repülőgépen és miért?

Az egzotikus állatok csempészése nagyon sokféle állatfajt érint, és az illegális kereskedelem szempontjából különösen vonzóak azok a fajok, amelyek ritkák, vagy különlegesek, és magas áron értékesíthetők.

Néhány olyan állat, amelyeket gyakran csempésznek, közéjük tartoznak:

Teknősök - Például a tengeri teknősök és a szárazföldi teknősök nagyon gyakran vannak csempészve az állatkereskedelem részeként, mivel ezek a ritka és értékes állatok nagyon keresettek lehetnek a háziállatként tartók számára.

Kígyók - Az egzotikus kígyófajok, például a pitonok, boa-k és viperafélék szintén magas áron értékesíthetők és azokat gyakran csempészik.

Madarak - Például a papagájok, kakaduk és egyéb exotikus madarak is nagyon népszerűek a háziállat piacokon, és ezért is csempészik azokat.

Emlősök - Egyes egzotikus emlősök is nagyon keresettek, például a makik, majmok és tigrisbogarak, ezek is azok az állatok, amelyeket gyakran csempésznek.

Az állatok csempészése nagyon káros mind az állatokra, mind a természetre, ezért fontos, hogy az emberek tisztában legyenek az állatvédelem fontosságával, és ne vásároljanak állatokat, amelyeket illegális módon szereztek be. A helyi hatóságoknak is fontos szerepe van a csempészet felszámolásában, és a jogi intézkedések végrehajtásában.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=G8_xYeGoLX8