2023. november 30., csütörtök
András, Andor névnapja

A leggazdagabb bűnözők, akik valaha éltek

2023-04-01 22:50 | Nézettség: 563
Nem feltétlenül szükséges magas intelligencia ahhoz, hogy valaki bűnöző legyen, és az sem garantálja, hogy valaki "tökéletes" bűnözővé válik. Azonban bizonyos szintű intelligencia és ügyesség lehet előnyös egy bűncselekmény elkövetése során.

Ha valaki nagyon ügyesen tervezi meg a bűncselekményt, és képes stratégiát kidolgozni a hatóságok kijátszására, az nagyban növelheti az esélyeit a sikeres elkövetésre és a büntetés elkerülésére. Emellett az is előnyös lehet, ha valaki jó tárgyalóképességgel és manipulációs képességekkel rendelkezik, mivel ezek az eszközök segíthetnek elkerülni a letartóztatást és a büntetés csökkentését.

  1. Al Capone 
  2. Griselda Blanco 
  3. Carlos Lehder 
  4. El Chapo 
  5. Khun Sa 
  6. Viktor Anatoljevics But 
  7. Dawood Ibrahim 
  8. Szemjon Judkovics Mogiljevics 
  9. Amado Carillo Fuentes 
  10. Pablo Escobar

Al Capone: Al Capone az 1920-as évek egyik legismertebb és legbefolyásosabb amerikai bűnözője volt. A chicagói alvilág egyik vezetője volt, és a tiltott alkoholkereskedelem és a szerencsejáték mellett más illegális üzletekben is érintett volt. Becslések szerint vagyonát mintegy 100 millió dollárra becsülik.

Griselda Blanco: Griselda Blanco, a "Kokainkirálynő" becenévre hallgató kolumbiai bűnöző volt, akinek vezetése alatt a Medellin Kartell a kokainkereskedelem egyik legnagyobb szereplőjévé vált a 70-es és 80-as években. Blanco-t az USA-ban többek között gyilkosság, kábítószer-kereskedelem és pénzmosás miatt vádolták.

Carlos Lehder: Carlos Lehder a Medellin Kartell alapítója és vezetője volt Kolumbiában a 70-es és 80-as években. A DEA szerint Lehder a kokainkereskedelemmel több milliárd dolláros vagyonra tett szert, és közreműködött a kokain becsempészésében az USA-ba.

El Chapo: Joaquín "El Chapo" Guzmán a Sinaloa Kartell vezetője volt Mexikóban, és az egyik legbefolyásosabb és legveszélyesebb drogbáró a világon. Guzmánt többek között gyilkosság, kábítószer-kereskedelem és pénzmosás miatt ítélték el, és az USA-ban börtönbe került életfogytiglanra.

Khun Sa: Khun Sa burmai bűnöző volt, aki a 70-es és 80-as években vezette a burmai drogkartellt. Az 1980-as években a világ egyik legnagyobb ópiumtermelőjévé vált, és állítólag a vietnami háború idején az amerikaiaknak is adott el ópiumot.

Viktor Anatoljevics But: Viktor Anatoljevics But orosz bűnöző volt, aki a 90-es években vezette az orosz maffiát. But többek között pénzmosás, adócsalás, kábítószer-kereskedelem és embercsempészet miatt vádolták.

Dawood Ibrahim: Dawood Ibrahim indiai bűnöző, aki a Mumbai alvilágának egyik vezetője volt. Ibrahim-t többek között gyilkosságok, kábítószer-kereskedelem és pénzmosás miatt vádolták, és állítólag a világ egyik legveszélyesebb bűnözője.

Szemjon Judkovics Mogiljevics: Szemjon Judkovics Mogiljevics orosz bűnöző volt, aki az orosz maffia egyik legbefolyásosabb és legismertebb tagja volt. Mogiljevics-t számos bűncselekményért vádolták, többek között pénzmosásért, emberkereskedelemért, kábítószer-kereskedelemért és a bankszektorban való csalásért. Az FBI azonban hosszú ideig nem tudta elfogni, és csak 2010-ben sikerült átadni Oroszországnak.

Amado Carillo Fuentes: Amado Carillo Fuentes mexikói drogbáró volt, aki a Juárez Kartell vezetője volt az 1990-es években. Fuentes-t a világ egyik legnagyobb kokain-csempészeként tartották számon, és állítólag körülbelül 25 milliárd dolláros vagyonra tett szert. A mexikói hatóságok állítólag műtéten esett át, hogy megváltoztassa az arcát és eltűnjön a hatóságok elől. Azonban a műtét közben meghalt.

Pablo Escobar: Pablo Escobar kolumbiai drogbáró volt, aki az 1970-es és 80-as években vezette a Medellin Kartellt. Escobar-t a világ egyik legveszélyesebb bűnözőjeként tartották számon, és az egyik legnagyobb kokain-csempész volt a világon. Becslések szerint Escobar vagyonát 30 milliárd dollárra becsülik. Azonban a kolumbiai hatóságok és az amerikai DEA közös erővel dolgozva végül elkapta és 1993-ban megölték.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=lu8egawd_60