2024. Április 20., szombat
Konrád, Tivadar névnapja

A nővér felsikoltott, amikor meglátta, milyen babát szült ez a nő 👀!

2023-07-12 18:23 | Nézettség: 3776
Fény derül a legnagyobb súlyú újszülött babák titkára! Kíváncsi vagy, hogy milyen rekordokat állítottak fel az évek során? Ebben a lenyűgöző videóban felfedezheted, hogy milyen babák voltak a legnehezebbek és legnagyobbak a világon. Szemezgethetsz a történelem legemlékezetesebb eseteiből, beleértve egy hihetetlenül óriási újszülött súlyát és egy elképesztően hosszú kisbaba méreteit. Fedezd fel ezeket a különleges rekordokat, és merülj el az újszülött csodákban ebben a lenyűgöző videóban!

Egy átlagos házaspárnak rendszerint nem lesz rekord súlyú és hosszúságú gyermeke.

A legnagyobb súlyú és hosszúságú újszülöttek általában ritka és különleges esetek, amelyeket extrém körülmények vagy egészségügyi tényezők okoznak. Ezek az esetek általában nem az átlagos reproduktív egészségi állapotban lévő párokra vonatkoznak.

Az újszülöttek súlya és hosszúsága több tényezőtől függ, mint például a genetika, a terhesség időtartama és az anya egészségi állapota. Az átlagos házaspár gyermeke általában a normál tartományon belül helyezkedik el a súly és hosszúság tekintetében, amelyet az orvosok és a szülésznők követnek és ellenőriznek a terhesség alatt.

Egy újszülött baba súlya számos tényezőtől függ, beleértve a következőket:

Születési időpont:

Általában az idő előtt született babák alacsonyabb súllyal rendelkeznek, míg a teljes terhességi időszakot végigmenő babák nagyobb súllyal jönnek a világra.

Genetika:

A szülők genetikai tényezői fontos szerepet játszanak a baba súlyának meghatározásában. Általában a nagyobb méretű szülőknek nagyobb súlyú gyermekeik születnek.

Terhességi időszak alatt szerzett súlygyarapodás:

Az anya terhesség alatt szerzett súlygyarapodása befolyásolhatja a baba súlyát. Általában a megfelelő táplálkozás és az egészséges testsúlygyarapodás előnyös lehet a magzat növekedése szempontjából.

Az anya egészségi állapota:

Az anya egészségi állapota és a terhesség alatti gondozásának minősége befolyásolhatja a baba súlyát. Bizonyos egészségügyi problémák, mint például a terhességi cukorbetegség vagy a magas vérnyomás, hatással lehetnek a baba súlyára.

Nemi különbségek:

Általában a fiúk valamivel nehezebbek lehetnek, mint a lányok.

Fontos megjegyezni, hogy minden baba egyedi, és ezek a tényezők csak általános iránymutatást adnak. Egy orvos vagy szülésznő a terhesség során monitorozza a baba növekedését és súlyát, hogy biztosítsa a megfelelő fejlődést és egészséget.


A következőkben bemutatok néhány rekordot a legnagyobb súllyal és hosszal született babákról.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a rekordok folyamatosan változhatnak, és az alábbiakban bemutatott adatok a válaszom írásakor, 2021 szeptemberében érvényesek.

Súly szerint:

A legnagyobb súlyú újszülött hivatalosan regisztrált esete egy olasz fiúcsecsemő volt, aki 1955-ben született. A baba súlya 10,2 kg volt.

Hosszúság szerint:

A leghosszabb újszülött egy hivatalosan regisztrált esetben egy kanadai kislány volt, aki 1879-ben született. A baba hossza 76,2 cm volt.


Súly és hosszúság kombinációja:

Egy másik híres eset egy kanadai kislányé, aki 2005-ben született. A baba súlya 6,1 kg volt, és hossza 63,5 cm.

Azonban fontos tudni, hogy ezek a rekordok rendkívüli kivételek, és a legtöbb újszülött a normál tartományban helyezkedik el a súly és hosszúság tekintetében. Átlagosan az újszülöttek súlya általában 2,5-4,5 kg között van, míg a hosszúságuk 45-55 cm között változik.

Emlékeztetnem kell, hogy a válaszom alapját az ismereteim korlátozottak, és ezek csak néhány példa a rekordok közül. 

Ide kattintva további érdekes egészséggel, életmóddal kapcsolatos videókat nézhet meg a témában!

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kövér vagyok vagy éppen sovány? Kattints ide és megtudod! 👀

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=tzmJIoYxjVg