2024. június 23., vasárnap
Zoltán névnapja

A pár elkezdte fürdeni az örökbefogadott fiút, látva a tenyerén, rémülten sikoltoztak!

2023-05-16 13:22 | Nézettség: 669
Valami hajléktalan nő talált rá a bokrok között. Bevitte a fiút a kórházba, ahol megvizsgálták és átadták a gyámhatóságnak. A leírásnak megfelelő eltűnt gyermeket senki sem jelentette a rendőrségen. 2-3 évesnek tűnt. Teljesen egészséges volt, de még túl fiatal ahhoz, hogy meséljen magáról. Így aztán egy árvaházban kötött ki. A fiú csendes volt, ezért Tikhonnak kezdték hívni – mondta a tanár. De néha éjszaka sikít.

Lehetséges, hogy egy anyajegy ugyan ott van a szülőn és a gyermeken?

Lehetséges, hogy egy anyajegy ugyanazon a helyen található a szülőn és a gyermeken. Az anyajegyek vagy születésmaradványok általában genetikai eredetűek és öröklődhetnek a családban.

Ez azt jelenti, hogy ha az egyik szülőnek van egy anyajegye egy adott helyen a testén, akkor az az anyajegy továbbadható a gyermekeinek is. Az anyajegyeknek azonban lehetnek változó méretei és formái, és az adott anyajegyek megjelenése a szülőn és a gyermeken között eltérő lehet.

Fontos azonban megjegyezni, hogy bármilyen változás vagy növekedés az anyajegy körül, vagy az anyajegy magának az alakjának, méretének vagy színének a megváltozása, lehet jele bőrrák kialakulásának. Ezért ha bármilyen változást észlel az anyajegyein, mindig fontos konzultálni orvosával vagy bőrgyógyászával, hogy kizárják a bőrrák kialakulásának kockázatát.

Hihetetlen esetek, amikor szülő és gyermeke anyajegyük segítségével találtak egymásra!

Vannak olyan esetek, amikor szülő és gyermeke anyajegyei segítségével találtak egymásra. Az anyajegyek használata azonosításra azon az elven alapul, hogy az anyajegyek különleges és egyedi jellemzőkkel rendelkeznek, mint például az alakjuk, méretük, színük és elhelyezkedésük a testen.

Egy ilyen esetről például a BBC News jelentett 2019-ben, amikor egy dél-koreai anya és az őt elhagyó lánya 42 évvel később találkozott egymással az anyjuk testén lévő két megegyező anyajegy alapján.

Az anya, Kang Sung-hyun, elmondta, hogy amikor megtudta, hogy elveszítette lányát, aki akkor még csecsemő volt, azóta mindig arra gondolt, hogy valahol ott lehet valahol, és megőrizte egyik anyajegyét emlékül.

Kang Sung-hyun lánya, aki a találkozáskor 42 éves volt, egész életében úgy tudta, hogy örökbefogadott, de sosem felejtette el az eredeti családja után való kutatást.

Végül egy DNS-teszt segítségével sikerült megtalálnia az anyját, majd a két nő azonosította egymást azon az alapon, hogy mindkettőjükön ugyanazon az anyajegyen voltak.

Ez csak egy példa arra, hogy az anyajegyeknek milyen fontos szerepe lehet azonosításban és a családtörténet feltárásában. Azonban fontos megjegyezni, hogy az anyajegyek alapján történő azonosításnak korlátai is vannak, és ez nem mindig biztosítja a 100%-os megbízhatóságot.


Az Oroszországban történt, hogy Tikhon nevű kisfiú édesanyját (Asya Zhuravlevat) az örökbefogadó szülők az egyforma anyajegy alapján találták meg. 

Tikhon anyját gyermekkorában elrabolták, és azóta az anya és a fiú nem találkoztak egymással. Azonban a történet szerint Tikhon anyajegyét használták fel azonosításra, és segítettek neki megtalálni az édesanyját.

A történetet a média több forrása is beszámolt róla, többek között a BBC és a CNN is. A beszámolók szerint Tikhon anyjának azonosítása egy DNS-teszt eredményeként történt, amelyet az anyajegyei hasonlósága alapján készítettek el. Az anya és a fiú azt állítják, hogy örülnek, hogy újra együtt lehetnek, és azt tervezik, hogy bepótolják az elszalasztott időt.

Ez a történet is példája annak, hogy az anyajegyeknek milyen fontos szerepe lehet azonosításban és a családtörténet feltárásában. Azonban fontos megjegyezni, hogy az anyajegyek alapján történő azonosításnak korlátai is vannak, és nem minden esetben garantálja a megbízható azonosítást.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

https://videolista.hu/kategoriak/kategoria/tudomany

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=ZdJ79AYRwIQ