2023. december 6., szerda
Miklós névnapja

A srác iszonyatos sikolyokat hallott az erdőben, közelebb jött, rémülten sikoltott!

2023-06-04 17:38 | Nézettség: 382
Néhány héttel ezelőtt egy férfi sikoltozást hallott az erdőben. Szívszorító hangokra ment. Közeledve egy táskát láttam, ami különböző irányokba "vonaglott".

Ó, szegény cica! Nagyon sajnálom, hogy magára hagyott lett.

Ebben a helyzetben néhány lépést tehet, hogy segítsen a cica helyzetén.

  • Élelem és víz biztosítása: Elsőként gondoskodjon róla, hogy a cica élelmet és vizet kapjon. Tegyen ki neki tálkákat tiszta vízzel és száraz vagy nedves macskaeledellel. Ha nincs macskaeledel, próbáljon meg beszerezni néhányat a helyi állatkereskedésben vagy kérje meg a szomszédokat, hogy segítsenek.
  • Szállás biztosítása: A cica számára kényelmes helyet kell biztosítani. Tegyen le egy puha takarót vagy párnát, hogy a cica kényelmesen tudjon pihenni. Ellenőrizze, hogy van-e egy biztonságos hely a cica számára, ahol elrejthető és nyugodtan érezheti magát.
  • Állatorvosi ellátás: A magára hagyott cica valószínűleg stresszes és esetleg egészségi problémákkal küzdhet. Amint lehetséges, vigye el az állatorvoshoz, hogy ellenőrizzék és kezeljék. Az állatorvos segíteni tud a cica egészségének felmérésében és szükség esetén adhat oltásokat vagy kezelést.
  • Kapcsolatfelvétel: Tegyen meg minden tőle telhetőt, hogy megtudja, kié lehet a cica, és hogy miért maradt magára. Beszéljen a szomszédokkal, hirdessen az eltűnt állatok között, vagy posztoljon a közösségi médiában, hogy megtalálja a cica tulajdonosát vagy új otthont találjon neki.
  • Átmeneti otthont találni: Ha nem találja a cica tulajdonosát, és nem tudja hosszú távon magával tartani, próbáljon meg átmeneti otthont találni számára. Keressen macskaotthont, menhelyeket vagy más olyan szervezeteket, amelyek segíthetnek a cica gondozásában és új otthont találnak neki.

Az említett lépések segíthetnek a magára hagyott cicának a túlélésben és a biztonságban maradásban. Az állatvédelemmel kapcsolatos helyi törvények és előírások szerint is járjon el, hogy a legjobb megoldást találja a cica számára.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=66VrIfEMmtc