2023. március 29., szerda
Auguszta névnapja

A tanár egy durva sértést írt a kisfiú dolgozatára, aminek rövidesen meg is lett a következménye, mert...

2023-02-22 19:49 | Nézettség: 158
Mindenki felháborodott azon, amit ez a tanár tett, de aztán rövidesen meg is lett az eredménye! Szerinted helyesen járt el a gyerek apja, és az ő hatására az iskola? Melyik tanár jó és melyik rossz? Mivel tudja motiválni a tanár a gyerekeket a matematika tanulásra? Miért fontos, hogy a gyerekek pozitív visszajelzéseket kapjanak az iskolában. Mire tanít az iskola és mire az élet? Hogy értékelhet egy dolgozatot a tanár és milyen visszajelzést kell adnia?

Hogy motiváljon kisgyerekeket egy matematika tanár?


A kisgyerekek motiválása matematika tanulásra nagyon fontos, mivel ez az időszak hatással lehet arra, hogy hogyan fognak viszonyulni a matematikához a jövőben. Itt van néhány ötlet, hogy hogyan lehet motiválni a kisgyerekeket matematika tanulásra:

Használj játékos, interaktív módszereket: A játékos feladatok, interaktív számolós játékok, vagy matematikai rejtvények nagyszerű eszközök lehetnek a kisgyerekek motiválására. Például, a matematikai játékok segíthetnek a kisgyerekeknek fejleszteni azokat a készségeket, amelyekre szükségük van a matematikai problémák megoldásához.

Építsünk kapcsolatot a valós életre: A matematika gyakran elvont fogalmakat tartalmaz, így segíthet, ha kapcsolatot teremtünk a valós élettel. Például, az élelmiszerboltban vásárláskor használjunk matematikai problémákat a pénzszámolásra vagy a mennyiségek becslésére.

Adjunk pozitív visszajelzést: A pozitív visszajelzés nagyon fontos a kisgyerekek motiválásához. Ha egy gyerek jól teljesít matematikából, dicsérjük meg, és mutassunk rá, hogy az erőfeszítéseinek köszönhetően sikerült megoldani a problémát.

Változatos módon tanítsunk: A matematikát sokféle módon lehet tanítani. Használjunk változatos oktatási módszereket, például tanulási játékokat, video-oktatási anyagokat, animációkat, vagy tanulmányi kirándulásokat. Így azok a gyerekek is megtalálhatják a nekik legmegfelelőbb módszert, akik talán a hagyományos oktatási módszerekkel nehezebben boldogulnak.

Legyünk türelmesek és biztassuk őket: A matematika tanulása időbe telhet, különösen a kisgyerekeknek, akik most ismerkednek az alapműveletekkel és az egész iskolarendszerrel.

Hogy értékelhet egy dolgozatot a tanár és milyen visszajelzést kell adnia 6 10 éves diákoknak?

A dolgozat értékelése a tanulók munkájának alapos és objektív értékelését jelenti. A tanár számos szempont alapján értékeli a dolgozatot, például a téma tisztaságát és megfelelőségét, a szervezettséget, a helyesírást és a nyelvtani hibákat, valamint a tartalmi pontosságot és a forrásokat. Az értékelési folyamat során a tanár általában figyelembe veszi a diák korát és fejlettségi szintjét is.

A visszajelzés a diák teljesítményének megfelelően személyre szabott kell legyen.

Hasonló videókat ide kattintva nézhet meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=FabL2SAoJvE