2022. december 8., csütörtök
Mária névnapja

A világ legnagyobb lóversenyén jártunk!

2022-06-29 19:51 | Nézettség: 261
A lovassportok kétségkívül a legnagyobb presztízzsel rendelkező események. Különböző stílusokkal és típusokkal találkozhatnak a lovassportok kedvelői, amiket minden esetben elegancia és tartás övez.

Manapság a lóversenyek és a lovassportok számos különböző formában is megjelennek, továbbra is a legkifinomultabb sportágak között számon tartva. Ezek a sportok között említhető meg például a lovaspóló, vagy éppen a fogathajtás is.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=WrHb36bxjb4

A lóversenyzés, a galopp futamok pedig továbbra is a világ vezető elit sporteseményei között kerülnek megrendezésre, egy a ma már az egész világot behálózó rendszerben. Ezek az események közül is kiemelkedik néhány, amit nemcsak a rajongók, de a lóverseny fogadásokat kínáló sportfogadási oldalak is kiemelt érdeklődéssel várnak.
Ezek az események közé tartozik többek között a Royal Ascot is. Ez a verseny az Egyesült Királyság leghíresebb és legmagasabb színvonalú lóverseny eseményei közé tartozik. A látogatottsága az angol lóversenyzés 10%-át teszi ki, valamint az egyik olyan esemény, amelyet az angol királynő is minden évben látogat. Az esemény öt napot ölel fel, ahol a világ legismertebb zsokéi, valamint lovai vesznek részt. A verseny során az angol királyi család is indíttat hozzájuk tartozó zsokékat.

A Royal Ascot mellett a Cheltenham verseny tekinthető a második leghíresebb eseménynek a lóversenyzésben. A minden év márciusában megrendezésre kerülő Cheltenham lóverseny a sportfogadás egyik legjobban várt eseménye minden évben. A Cheltenham verseny során közel 30 futamra lehet fogadásokat kötni, ezzel hatalmas fogadási forgalmat generálva. A 2021-es évben Cheltenham március 16. és 19. között kerül megrendezésre az esemény nevét adó Cheltenham városa melletti lóversenypályán. A sportfogadás mellett ez az esemény is az egyik legkiemelkedőbb szabadidős rendezvény.

A Grand National egy újabb brit lóverseny, amit a Liverpool melletti Aintree versenypályán rendeznek meg minden évben. A Grand National különlegessége a versenytávban, valamint a pályát átívelő akadályokban rejlik. A Grand National Cheltenham után nagyjából egy hónappal kerül megrendezésre annak érdekében, hogy a versenyzők, illetve a legesélyesebb lovak mind a két eseményen részt vehessenek. A Grand National is a legmagasabb bevételű események közétartozik, mivel a sportfogadások ezen az eseményen is szorosan kapcsolódnak a versenyhez, a pályán lévő eseményekhez.

Az Egyesül Királyságban megrendezett események mellett az amerikai rendezésű Breeders’ Cup is a legnagyobb figyelmet felkeltő lóversenyek közé tartozik. Az eredetileg egynapos esemény már több mint egy évtizede kettő napra hosszabbodott meg az esemény népszerűsége, illetve a megrendezésre kerülő események miatt. Az esemény jellegzetessége, hogy kizárólag fiatal kanca és csikó kategóriában indulhatnak versenyzők. Egy további jellegzetessége a Breeders’ Cup-nak, hogy az egyes versenyeken maximum 14 résztvevő indulhat. Az esemény minden évben megrendezésre kerül a naptári év utolsó negyedében. A 2021-es Breeders’ Cup november 5-6 között kerül lebonyolításra.

A lóversenyzés presztízsét tovább növeli az Egyesült Arab Emírségekben megrendezésre kerülő Dubai World Cup Racing is. Ez az esemény még egész fiatal a lóversenyzésben, mivel az első verseny 1996-ban került megrendezésre. Az idei évben pedig a 25-ik évfordulóját is ünnepli a Dubai World Cup Racing. Ez az esemény a Meydan versenypályán kerül lebonyolításra, valamint a verseny mellett ugyancsak magas fogadási forgalmat is generál. A 2021-es Dubai WCR március 27-én szombaton kerül megrendezésre, nem sokkal a Cheltenham verseny után.

Természetesen az említett versenyek mellett további híres, magas rangú lóversenyekis évről évre megrendezésre kerülnek és minden bizonnyal vitathatatlanul a legmagasabb szinten mozognak. Éppen ezért érdemes még a fentiek mellett megemlíteni például az ausztrál Melbourne Cup, vagy éppen az ugyancsak amerikai Belmont Stakes és Kentucky Derby lóversenyeket is. A lóversenyzés már hosszú idő óta és a jövőben is hosszú időre szolgáltatja a világ legnevesebb rendezvényeit.

(Forrás: Lovasok.hu)