2024. Április 21., vasárnap
Konrád névnapja

Axel Foley visszatér Beverly Hillsre - 40 év után újra összeáll a nagy hármas!

2024-01-12 14:45 | Nézettség: 355
Axel Foley nyomozó, aki 40 év után is Eddie Murphy alakít, újra elemében van Beverly Hillsen. Miután a lánya , akit Taylor Paige játszik, életveszélybe kerül, Foley új partnerével és régi haverjaival Beverly Hillsből, Billy Rosewooddal és John Taggarttal ismét összeállnak, hogy felfedjenek egy összeesküvést.

40 éve történt - Megjelent a Beverly hills-i zsaru első része

A "Beverly Hills-i Zsaru" egy 1984-ben bemutatott amerikai akció-vígjáték film, amelyet Martin Brest rendezett. A főszerepet Eddie Murphy és Judge Reinhold játszotta. A film sikeres volt a mozikban és számos folytatást, televíziós sorozatot, valamint más médiaadaptációkat generált.

A történet középpontjában Axel Foley, egy detektív áll, aki Detroiti rendőrségnél dolgozik. Amikor barátját, Mikeyt (játszotta: James Russo) brutálisan meggyilkolják, Foley úgy dönt, hogy elindul Los Angelesbe, hogy személyesen kivizsgálja az ügyet. Azonban hamarosan rájön, hogy Mikey egy kábítószer-ügylet áldozataként halt meg, és Foley magára veszi a feladatot, hogy leleplezze a bűnözőket.

Foley azonban hamarosan összetűzésbe kerül a helyi rendőrséggel, különösen a szigorú rendőrfelügyelő, Douglas Todd (játszotta: Steven Berkoff) miatt. A történet során Foley és két új barátja, Rosewood (játszotta: Judge Reinhold) és Taggart (játszotta: John Ashton) együtt dolgoznak, hogy felderítsék a bűnügyet.

A film sikeres volt mind kritikai, mind kereskedelmi szempontból. Eddie Murphy kiváló alakítást nyújtott, és a film népszerűségét tovább fokozta. A "Beverly Hills-i Zsaru" számos díjat nyert, és a 80-as évek egyik ikonikus filmjévé vált.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=qBG3iyr5N70