2023. december 6., szerda
Miklós névnapja

Az emberek nem tudják sok esetben mit jelent az aszex .... ezért sokszor azt mondják, hogy jaj, te szegény, téged még senki sem szeretgetett meg

2023-04-17 08:57 | Nézettség: 834
Megtartották az aszexuálisok első felvonulását, az Aszex Pride-ot. Száz-százötvenen mentek el az eseményre, aminek a célja az aszex láthatóság elősegítése volt. Nemzetközi felmérések szerint a népesség egy százaléka lehet aszex, sokan mégsem tudják, hogy aszex vajon mi?

Mit jelent az asszexuális szó és kik az asszexuálisok?

Az asszexualitás olyan identitás, amely akkor jellemző, amikor valaki nem érzi a szexuális vonzódás vagy az érdeklődés szükségességét. Az asszexuális emberek azonosítják magukat olyan emberekkel, akiknek nincs szexuális vágyuk, és nem vonzódnak másokhoz szexuálisan.

Az asszexualitás egy széles körű és változatos közösség, amely magában foglalja azokat az embereket, akik soha nem éreztek szexuális vonzódást, valamint azokat, akik korábban érezték, de idővel elveszítették azt. Az asszexuális identitás számos sztereotípiával és félreértéssel jár, ezért fontos, hogy nyitottak legyünk, és elfogadjuk mások egyedi tapasztalatait és identitásait.

Mik jellemzik az aszexuális embereket?

Az asszexuális emberek nagyon változatosak lehetnek, és nem lehet egyetlen jellemzővel leírni őket. Az asszexualitás egy széles körű és változatos közösség, és az emberek, akik azonosítják magukat asszexuálisként, nagyon eltérő tapasztalatokat és érzéseket élhetnek át a szexuális vonzódással vagy az érdeklődéssel kapcsolatban.

Azonban néhány általános jellemzőt lehet említeni, amelyek jellemzőek lehetnek az asszexuális emberekre. Például:

  • Az asszexuális emberek általában kevésbé érdeklődnek a szex iránt, és ritkán vagy soha nem érzik a szexuális vonzódást másokkal szemben.
  • Az asszexuális emberek gyakran kényelmetlenek vagy idegesek lehetnek a szexről szóló beszélgetésekkel vagy szexuális tartalmakkal szemben.
  • Az asszexuális emberek általában érzelmileg és romantikusan is vonzódhatnak másokhoz, de ez a vonzódás nem feltétlenül kapcsolódik a szexuális vonzódáshoz.
  • Az asszexuális emberek gyakran érzik magukat kívülállóknak vagy megkülönböztetettnek a társadalmi normáktól és elvárásoktól, amelyek az aktív szexuális életet előnyben részesítik.

Az asszexuális emberek sokszínűsége és az egyéni tapasztalatok nagy eltérései miatt nem szabad az összes asszexuális embert ugyanazzal a sablonnal azonosítani, és mindig fontos tiszteletben tartani a különbségeket és a sokféleséget.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=zAMeeul4YZs