2024. június 21., péntek
Alajos névnapja

Az Ezeregy éjszaka ősbemutatója Szegeden - exkluzív interjú a szerzővel, Geszti Péterrel | Szeged365

2023-08-11 21:55 | Nézettség: 973
Geszti Péter már napok óta Szegeden készül az Ezeregy éjszaka című musical ősbemutatójára, melyre a Szegedi Szabadtéri Játékokon kerül sor augusztus 11-én. Geszti Péter a Szeged365-nek adott exkluziv interjút az ősbemutató előtt.

A szerző már több napja a városban van. Kiss Balázzsal, a Szeged365 munkatársával ellátogatott a Fekete házba, ahol megtekintették a Hetedhét Hungarikon című kiállítást, mely Kárpáti Tamás műgyűjtő nevéhez kapcsolódik. A kiálításon legendás színészek, zenészek, sportolók, történelmi személyiségek tárgyait lehet megtekinteni, amelyeket kortárs képzőművészek öntötték új formába.

Geszti Péter személyesen is kötődik a kiállításhoz, mivel az egyik alkotás tartalmazza a Dzsungel könyve egyik dalszövegét, melyet a szerző kézzel írt változatban bocsátott Kárpáti Tamás rendelkezésére. 

Újragondolt formában találkozhatunk Cseh Tamás magnójával,  Örkény István zsebórájával, és Esterházy Péter szemüvege is része egy műalkotásnak, emellett Kertész Imre kalapja, Nagy Imre órája, a 6-3-as mérkőzés bírói sípja is megtekinthető újragondolva. Külföldi hírességek közül John Lennon, Tony Curtis vagy Niki Lauda személyes tárgyaival is találkozhatunk képzőművészeti alkotás formájában a kiállításon.

Geszti Péter természetesen az Ezeregy éjszakáról is beszél az interjúban, kiderül hogy 17 éve írta le a darab első sorát. Nézd meg a szerzővel készült interjút!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=6cHJ4wOPNiQ