2023. március 31., péntek
Árpád névnapja

Chili con carne videós recept - hogyan kell csili kon kárnét főzni?

2023-02-11 09:20 | Nézettség: 242
A chili con carne egy nagyon finom és meleg főétel, amelynek alapja darált hús, fűszerek, zöldségek és paradicsomos szósz. A leggyakrabban használt hús a marhahús, de vannak olyan receptek is, amelyek sertés- vagy birkahúst használnak. A fűszerezéshez leggyakrabban paprika, koriander, kömény, chili és fokhagyma kerül hozzáadásra.

A chili con carne elkészítésének lépései:

1. Daráljunk meg egy nagyobb adag marhahúst és süssük meg az olajon, amíg meg nem pirosodik.

2. Adjunk hozzá néhány darab kockára vágott hagymát, fokhagymát és paprikát, és főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

3. Adjunk hozzá konzerv paradicsomszószt, és keverjük össze a hús és a zöldségekkel.

4.Adjunk hozzá fűszereket, mint például őrölt koriander, őrölt kömény, chili paprika vagy fűszerkeverék, amelyeknek a száma attól függ, hogy milyen erősre akarjuk a chili con carne-t.

5. Adjunk hozzá néhány darab vékonyra vágott, kockára vágott sárgarépát és babot, és főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

6. Hagyjuk, hogy a chili con carne főjjön még legalább 20-30 percig, hogy a fűszerek jól összeérjenek, és a hús megpuhuljon.

7. Kóstoljuk meg, és szükség esetén sózzuk és fűszerezzük ízlésünk szerint.

A chili con carne széles körben fogyasztott étel, amelyet önmagában vagy rizzsel, kukoricával, szendvicsként vagy burritoként fogyaszthatunk. 

Az alábbi videóban megnézheted, hogyan kell chili con carnét főzni!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=lortBOiEReo