2023. március 31., péntek
Árpád névnapja

David Copperfield - Hová tűnt a világ leggazdagabb illuzionistája?

2023-02-21 19:35 | Nézettség: 299
David Copperfield korunk leghíresebb és leggazdagabb illuzionistája. Neve hallatán legtöbbször valami elképesztő és lehetetlennek tűnő mutatvány jut az eszünkbe. Neki köszönhetően fiatalok ezreit ragadta el a trükkök és illúziók világa. Copperfield mutatványait és magánéletét azonban egyaránt homály fedi. Mágus, varázsló, illuzionista, mutatványos, aki kanalakat hajlít.

David Copperfield

A híres amerikai illuzionista, aki több mint négy évtizede hajt végre varázstrükköket és illúziókat. David Seth Kotkin néven született 1956. szeptember 16-án a New Jersey állambeli Metuchenben.

Copperfield mágia iránti érdeklődése már fiatalon elkezdődött, és 12 évesen kezdett el professzionálisan fellépni. Később a nevét David Copperfieldre változtatta, a vezetéknevet a híres Charles Dickens-regényből vette át.

Az évek során Copperfield nagyszabású illúzióiról vált ismertté, mint például a Szabadság-szobor eltűntetése és a Kínai Nagy Falon való átjárás. Előadásaiért számos díjat nyert, köztük 21 Emmy-díjat és egy csillagot a hollywoodi Hírességek sétányán.

Élő fellépésein kívül Copperfield számos televíziós fellépésen is szerepelt, többek között saját tévéműsorokban és vendégszpotokban olyan műsorokban, mint a Simpson család és a The Late Show David Lettermannel.

Copperfieldet széles körben minden idők egyik legnagyobb illuzionistájaként tartják számon, és hozzájárulása a mágia világához jelentős hatással volt a művészetre.

Eddig senkinek sem sikerült megfejtenie ki is ő valójában. Hogyan tudott ilyen eredményeket elérni, hol van most és mivel foglalkozik?

Mai videónkban David Copperfieldet fogjuk bemutatni.
 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=sFzBih6zxTs