2024. Április 18., csütörtök
Andrea névnapja

Egérfogó csapda házilag - egy vödör kell hozzá és némi furfang!

2023-08-22 17:41 | Nézettség: 20113
Hogyan készítsünk házi egérfogót, egércsapdát, ami nagyon egyszerűen megcsinálható, mégis remekül működik? A cikkünk végén található videóban bemutatjuk, hogyan tudsz otthon, minimális eszközigénnyel kiváló hatású egérfogó csapdát építeni.

Az alábbiakban bemutatok néhány egyszerű módszert, amelyeket lehetőség szerint humánus módon lehet alkalmazni:

- Az üveg és hordó módszer: Helyezz egy darab sajtot vagy más csábító ételt egy üveg vagy hordó aljára. Az üveg vagy hordó pereme legyen olyan magasan, hogy az egér könnyen be tudjon jutni, de ne tudjon kijönni. Az egérnek nehézségei lesznek a sima üvegfalon vagy hordón való felmászással. 

(A cikkünk végén található videóban ezt a módszert fejlesztették tökéletesre, ahol az egércsapdához egy nagy műanyag vödörre és egy közepes méretű celofán papírra lesz szükségünk. Az egérfogó építését és működését a videóban tudod megnézni.)

- A cipősdoboz módszer: Válassz egy üres cipősdobozt vagy hasonló méretű dobozt. Helyezz ételt a dobozba, majd helyezd el a dobozt úgy, hogy a fedele kissé fel legyen emelve. Az egér bemegy a dobozba az ételért, és a fedel lecsap, megakadályozva a kilépését.

- A vödör és lépcső módszer: Helyezz egy hosszúdeszkét vagy létrát egy vödör elé, amelyben víz található. Az egyik vödörbe helyezz egy kevés vizet, majd a deszkét vagy létrát úgy hajtsd rá a vödörre, hogy a deszka vagy létra végén lévő ételre tudjon lépni. Az egér megpróbál a deszka vagy létra végén lévő ételért eljutni, de a deszka vagy létra meghajlik, és az egér a vízbe esik.

- Az emlékek módszere: Az egerek gyakran követik a megszokott útvonalakat és járatokat. Helyezz el egy csapdát az ismert útvonaluk mentén, például a falhoz közel vagy az ételkészletükhöz. Használj olyan csapdát, amely nem bántja az egereket, de lehetővé teszi az elkülönítésüket.

- Ragasztócsapda alternatívája: Ragasztócsapda használata szintén kérdéseket vet fel a humánus bánásmódról. Ha ragasztócsapdát használsz, mindig gondoskodj arról, hogy az egér ne szenvedjen feleslegesen, és azonnal intézkedj a fogságba esett egér eltávolításáról.

Mindig győződj meg arról, hogy a csapda ne okozzon sérülést az egérnek, és mindent tegyél meg annak érdekében, hogy az állatot élve el tudd engedni a természetbe, távol a lakott területektől. Emellett fontos az egészségügyi és higiéniai szempontok betartása is. Ha súlyos egérproblémákkal küzdesz, érdemes lehet szakember segítségét kérni.

Egércsapda videó:

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=X7KPqSnQG5U