2023. május 30., kedd
Zsanett, Janka névnapja

Egy percben a BNPL-ről

2022-08-09 21:18 | Nézettség: 181
Minden negyedik vásárló használt BNPL szolgáltatást az elmúlt fél évben

Most vásárolnál mondjuk egy elektromos biciklit?🚲 De csak később szeretnél fizetni érte? 💳 Ilyen esetekben kínálhat vonzó alternatívát a BNPL, azaz „vásárolj most, fizess később” fizetési megoldás.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=5FRfKGy_96Y

 Mastercard's World Payments Advisory™ új, több mint 50 országban végzett kutatása szerint a válaszadók több, mint negyede használt BNPL szolgáltatást az elmúlt hat hónapban. i A BNPL felhasználók számára, “a fizetési határidő elfelejtése” volt a fő indok, amiért korábban elmulasztottak egy utalást. A BNPL szolgáltatások terjedését leginkább akadályozó tényezőnek a “rejtett költségektől való félelem” bizonyult.

A Mastercard Installments nem csak egy újabb fizetési forma, hanem egy olyan felelősségteljes és fenntartható kölcsönszolgáltatás, melyben fontos szerepet kap a modern fogyasztóvédelem és a transzparens adatkezelés is. A technológiai innovációk, valamint tanácsadói tapasztalata segítségével a Mastercard a kölcsönök egy újabb, modernebb és okosabb ökoszisztémáját teremtette meg:

·         Mélyebb tanulságok és elemzések: A kereskedők és hitelkihelyezők átfogó adatgyűjtő táblákhoz férhetnek hozzá, amelyek segítségével jobban megérthetik, hogyan teljesítenek a termékeik. A Mastercard Test & Learn® technológiája meg tudja határozni, hogy hova érdemes helyezni a prioritásokat és összpontosítani az erőforrásokat, a felhasználói élmény javításának és a sikeres hitel-visszafizetések elősegítésének érdekében.

·         A törlesztési kockázat mérséklése nyílt bankolás és mesterséges intelligencia segítségével: Az Egyesült Államokban a fogyasztók által megadott adatok és a nyílt bankolási technológia segítségével a hitelezők azonosíthatják a sikertelen törlesztéseket előre jelző viselkedési mintákat, és könnyebben választ adhatnak rá, csökkentve ezáltal az elmaradó fizetések kockázatát. A mesterséges intelligencia pedig gyorsabb és pontosabb modelleket készít a sikeres hitelezés érdekében.

·         Erős és átfogó fogyasztóvédelem: A Mastercard részletfizetési programban való részvétel során a hitelkihelyezők vállalják, hogy betartják az adatfelhasználással kapcsolatos hatályos törvényeket és a felelős hitelnyújtásra vonatkozó irányelveket. A fogyasztók és az amerikai kisvállalkozások ugyanazt a nyugalmat élvezhetik, amit minden más Mastercard terméknél is megkapnak - beleértve a tokenizálást, a vitarendezést és a zéró visszaélés felelősség elvét.

A Mastercard kutatásai azt mutatják, hogy részletfizetési megoldásokat a magánéletükben használó kisvállalkozók több mint 70%-a hajlandó lenne igénybe venni hasonló szolgáltatást a vállalkozásuk részére is. ii Ezt jól bizonyítja, hogy az Egyesült Államokban a Live Oak Bank, az ország vezető kisvállalkozói hitelezője támogatja a programot, és ezzel 7 000 kisvállalkozói ügyfele számára teszi elérhetővé a Mastercard részletfizetést.

A Mastercard Installments szolgáltatást már olyan jól ismert partnerek is támogatják, mint a HSBC, J.P.Morgan és a  NatWest az Egyesült Királyságból, a Cross River Bank, Evolve Bank & Trust, Jifiti, Live Oak Bank, MOCA Financial és a WebBank Amerikából valamint a Saudi National Bank (SNB) Szaúdi-Arábiából. A szolgáltatás a Mastercard 90 millió piaci szereplőt összekötő, megbízható hálózatán alapul, amely lehetővé teszi a gyors és biztonságos BNPL fizetéseket a boltokban és online egyaránt.

“Hiszünk abban, hogy a fizetés csatornájától függetlenül, minden esetben a biztonság a fő szempont” mondta Craig Vosburg, a Mastercard Termékigazgatója. “Az innováció fizetőeszköze nem más, mint a bizalom. Ezért mi a Mastercardnál már a tervezés pillanatától szem előtt tartjuk a termékeink és szolgáltatásaink biztonságát, így mindig felkészültek tudunk maradni a partnereink biztonsággal kapcsolatos igényeire. Ezzel a hozzáállással bizalmat építünk a fizetési megoldások piacán. “