2024. március 1., péntek
Albin névnapja

Egy szökött borjút 🐄találtak az erdőben, nézd csak, kivel volt. Nehéz elhinni!

2023-06-17 06:17 | Nézettség: 1068
Négy hónappal a kölyökborjú születése után Boni jól élt anyjával egy farmon New York államban. Édesanyja nagy fejős tehén volt, és Boninak is volt esélye bajnokká nőni. De nagy szerencsétlenség történt - a tanya tulajdonosa hirtelen szívrohamban meghalt. A férfi rokonai nem akartak vacakolni a tanyával, és úgy döntöttek, megszabadulnak tőle. Nyereségesen akarták eladni a felnőtt teheneket és fiatal állatokat. Nézd csak mi történt!

Házi tehenek, borjúk, hogy tudják túl tudják élni a telet az erdőben, ha az ember nem gondoskodik róluk?

Házi tehenek és borjak általában az ember gondoskodása nélkül nehezen tudnának túlélni a telet az erdőben.

Az alábbiakban bemutatom, miért van ez így:

  • Táplálkozás: Az erdőben nem biztosítanak megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékot a tehenek és borjak számára. Az általuk leginkább kedvelt fűfélék és növények télen nem elérhetőek vagy nehezen megtalálhatóak lennének az erdőben.
  • Ivóvíz: Az erdőkben nem lenne könnyen hozzáférhető ivóvíz forrás a tehenek és borjak számára. A hó és jég borítása alatt nehezen találnának megfelelő mennyiségű vizet, ami az életben maradáshoz elengedhetetlen.
  • Menedék: Az erdők nem nyújtanak megfelelő menedéket a hideg időjárás ellen. A tehenek és borjak nem rendelkeznek olyan természetes védőréteggel, ami megvédené őket a hidegtől és a nedvességtől.
  • Betegségek és ragadozók: Az erdőkben nagyobb valószínűséggel lennének kitéve különböző betegségeknek és ragadozóknak, amelyek veszélyeztetnék az egészségüket és biztonságukat.

Összességében elmondható, hogy a házi tehenek és borjak számára az emberi gondoskodás, az istállók és megfelelő táplálkozás, ivóvíz és védelem biztosítása kulcsfontosságú a túlélésükhöz és jóllétükhöz. Az erdőben önellátásuk rendkívül nehéz lenne, ezért szükségük van az emberi segítségre.
 

A tehenek össze tudnak barátkozni 🐄🦌 szarvasokkal, őzekkel, hogy egy csapatban éljenek?

Általában nem jellemző, hogy tehenek összebarátkozzanak szarvasokkal vagy őzekkel, és egy csapatban éljenek velük. A tehenek társas lények, de az őzek és szarvasok más viselkedési és táplálkozási szokásokkal rendelkeznek, valamint eltérő társas kapcsolatokat alakítanak ki.

A tehenek általában kötődnek a saját fajukhoz, és többnyire a saját csordájukkal tartózkodnak. Szociális struktúrájuk összetettebb és bonyolultabb, mint a vadon élő szarvasok vagy őzeké. Továbbá, a tehenek és a vadon élő őzek vagy szarvasok különböző kommunikációs jeleket és viselkedési mintákat használnak, ami megnehezíti az egymás közti értésüket és kölcsönös barátság kialakítását.

Természetes környezetükben a szarvasok és őzek olyan fajokkal társulnak, amelyek hasonló viselkedési és táplálkozási szokásokkal rendelkeznek, például más szarvasokkal vagy más hasonló testalkatú állatokkal. Ezek a fajok közösen keresnek táplálékot és figyelmeztetik egymást a veszélyekre.

Összességében a tehenek és a vadon élő szarvasok vagy őzek nem valószínű, hogy egy csapatban élnek és barátságot kötnek egymással, mivel eltérő viselkedési és társasági igényekkel rendelkeznek.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=pUqA2N6kr88