2022. június 30., csütörtök
Pál névnapja

Esetkocsival bővült az SZTE gépjármű flottája

2022-02-25 11:39 | Nézettség: 120
Egy esetkocsival bővült a Szegedi Tudományegyetem gépjármű flottája. A nettó 45 millió forint értékű gépkocsi a betegek elsődleges ellátását és szállítását teszi gördülékenyebbé. A jármű, amelyet 2022. február 24-én adtak át, a Szegedi Tudományegyetem klinikai épületei között végzi majd a betegek szállítását.

„A mai esemény kiemelkedően fontos a Szegedi Tudományegyetem számára. Néhány évvel ezelőtt ugyanis még külső szolgáltatók végezték a betegszállítást az Egyetem klinikai épületei között. 2017-ben, egyrészt a költséghatékonyság miatt, másrészt a betegek komfortérzetének javítása céljából döntöttünk úgy, hogy átvesszük ezt a feladatot. A beruházást az akkori lehetőségeinkhez mérten végeztük el. Ez azt jelenti, hogy vásároltunk négy darab használt, ám a célra kiválóan alkalmas mentőautót. Ezzel nemcsak minőségélig javítottunk akkor azonnal a betegszállításon, hanem anyagilag is jelentős megtakarítást értünk el vele. Ezt követően folyamatosan arra törekedtünk, hogy beszerezzünk egy olyan járművet is, amely esetkocsinak megfelelő felszereltséggel bír. A koronavírus-járvány megjelenése az elmúlt két évben még indokoltabbá tette ezt. Dr. Bartók Csaba segítségével és az Operatív Törzs támogatásával idén mindez nagy örömünkre megvalósult.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=qGRfNR3H2U8

Az eseményen részt vett: Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja; Prof. Dr. Rovó László, az SZTE rektora; Prof. Dr. Lengyel Csaba, az SZTE SZAKK elnöke; Dr. Bartók Csaba, Csongrád-Csanád megye 1. választókerületének elnöke; Dr. Drexler Donát, az SZTE SZAKK orvosigazgatója és Dr. Balogh Dénes, az SZTE SZAKK ápolási igazgatója.

 
A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ óriási szerepet játszik a dél-alföldi régió teljes egészségügyi ellátásában. Az Egyetem klinikái több telephelyen, azon belül is több épületben működnek Szegeden, ezért a betegek épületek közötti szállítása az intézmény felelőssége. Ez - többek között - magába foglalja a súlyos betegek mentő jellegű ellátását és szállítását, valamint a vizsgálatra történő szállításokat is. A beteg-elégedettség javítása, a hatékonyabb logisztika és a költség-takarékosság miatt döntött tehát úgy az SZTE, hogy megvásárolja az esetkocsit, amely nettó 45 millió forintba került.
 
„Nagy öröm számunkra, hogy szolgálatba állíthatjuk ezt az esetkocsit a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központon belül. A jármű képes mindenre, amire az OMSZ esetkocsija képes, ugyanis ez is annak standardjai szerint működik. A személyzet pedig ennek megfelelően ugyancsak képes mindennemű ellátás biztosítására a betegek számára. Sőt ez az esetkocsi jól szimbolizálja az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ működését is, amely magas szintű, kiemelt és nagy betegbiztonsággal bíró ellátóegységként üzemel. A betegszállítás eddig is zavartalanul működött, a kapcsolatunk pedig az OMSZ-szel továbbra is harmonikus marad” – emelte ki Prof. Dr. Lengyel Csaba, aki zárásképp megköszönte az eddigi támogatásokat és ígéretet tett a további fejlesztésekre.