2024. május 21., kedd
Konstantin névnapja

Ezentúl ne dobd ki a dió héját, mert a virágaid fantasztikus módon virágozni fognak tőle.

2023-10-10 22:39 | Nézettség: 692
Virágaid ismét gyönyörűek lesznek, ha a dió héjból készült műtrágyát használod. Egyszerű dió héj alapú trágyával csodákat tudsz elérni! Nézd meg videónkat, ahol megmutatjuk a folyamatot és a titkos összetevőket a virágok látványos növekedéséhez. Kövesd lépésről lépésre, és fedezd fel a természetes trágyázás varázsát! 🌼🌱

Virágok trágyázása dió héjából készült műtrágyával

🌺🌸🌺

virágok

🌺🌸🌺

Hozzávalók:

 • 20 db dió héja
 • 1 1/2 liter víz

🌺🌸🌺

dió héj

🌺🌸🌺

Elkészítés:

 1. Kezdd azzal, hogy összegyűjtöd vagy megtisztítod a dió héjait, hogy megfelelő mennyiségű dió héjhoz jusson. Ügyelj rá, hogy a héjak ne legyenek szennyezettek vagy szennyeződésekkel.

 2. Egy közepes méretű fazékban öntsd fel 1 1/2 liter vízzel, majd tedd a dió héjakat a vízbe.

 3. Helyezd a fazékot a tűzhelyre, és közepes lángon forrald fel a vizet dió héjaival együtt. Amikor elkezd forrni, fedd le a fazekat.

 4. Hagyjuk főzni 20 percig, hogy a dió héjak átadják a tápanyagokat és ízeket a víznek.

 5. Miután eltelt a 20 perc, kapcsold ki a tűzhelyet, és hagyd a keveréket hűlni egy kicsit.

 6. Szűrd le a dió héjakkal átitatott vizet egy szűrő vagy gézanyag segítségével egy másik edénybe. Ezzel elkülönítjük a dió héjaktól a folyadékot.

 7. Most hígítsd fel a kapott folyadékot, önts hozzá 2x annyi hideg vizet. Például, ha eredetileg 1 1/2 liter víz volt, most adj hozzá további 3 liter hideg vizet, így összesen 4 1/2 liter folyadék lesz.

 8. Az elkészült dió héjas folyadékot hűtőben tárold. Javasolt legalább 30 napig érlelni a trágyát a használathoz.

🌺🌸🌺

dió héj cserép ültetés

🌺🌸🌺

Használati utasítás:

 1. A virágok ültetésekor a cserép aljára halmozz egy kevés dió héjat. Ne spórold el, de ne is tegyél túl sokat, hogy a gyökerek számára is legyen elég hely a virágföldben.

 2. Tedd rá a virágföldet a dió héjak fölé. Ezzel egy ideális környezetet teremtettél a növények számára.

 3. Havonta kétszer locsold meg a virágaidat a korábban elkészített dió héjas trágyával. Ezt az elkészült trágyát vízzel hígítva öntsd a virágokra.

 4. Tartsd be a havonta kétszeri locsolást, és hamarosan gyönyörű virágokban gyönyörködhetsz, mivel a dió héja tápanyagokkal gazdagítja a talajt és elősegíti a növények egészséges növekedését és virágzását.

🌺🌸🌺

virág muskátli🌺🌸🌺

Ezzel a természetes trágyázási módszerrel sok virág örömét élvezheted majd, és a növényeid egészségesek és szépek lesznek. Ne feledd, hogy a trágya előkészítése és használata hosszabb folyamat, de az eredmény megéri a munkát.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=61KoSfZgoWo

#KertészetiTitkok #VirágokTrágyázása #Zöld

További videók a témában