2023. november 28., kedd
Stefánia névnapja

Ezt tette velem a SAXENDA, a sztárok fogyasztó injekciója! Diéta és mozgás nélkül

2023-04-12 11:53 | Nézettség: 2514
Igaz, hogy a gyógyszert cukorbetegek kapják? Igen, igaz. Bár a Saxenda fő célja az elhízás kezelése, a gyógyszer a cukorbetegség kezelésére is használható. A liraglutid, amely az aktív összetevője a Saxenda-nak, egy GLP-1 receptor agonista, amely csökkenti a vércukorszintet, növeli az inzulinérzékenységet, javítja a glükózanyagcserét és csökkenti a glükóztermelést a májban.

A Saxenda és más GLP-1 receptor agonisták használata egyre gyakoribbá válik a cukorbetegség kezelésében.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a Saxenda nem helyettesíti az inzulinkezelést, és csak az orvos utasításai szerint használható, különösen azoknak a cukorbetegeknek, akik más típusú gyógyszereket szednek a cukorbetegségük kezelésére.

SAXENDA milyen gyógyszer?

Saxenda (liraglutid) egy vényköteles gyógyszer, amelyet az elhízás kezelésére használnak. Az injekció formájában adagolódik, és napi egyszeri adagolásra szolgál.

A liraglutid egy GLP-1 receptor agonista, ami azt jelenti, hogy hatékonyan csökkenti az étvágyat és az éhségérzetet, valamint segíti a testsúlycsökkentést azáltal, hogy növeli a telítettség érzését és javítja a glükózanyagcserét. A gyógyszer fontos része lehet a diétás és életmódbeli változásokkal együtt végzett fogyókúra kezelésének.

Fontos, hogy az orvos utasításai alapján vegye be a gyógyszert, és ne használja, ha terhes, szoptat vagy más GLP-1 receptor agonistával kezelt diabeteszes vagy pajzsmirigy-túlműködésben szenved. Az alkalmazása során mellékhatások jelentkezhetnek, ezért fontos, hogy az orvos megfelelően tájékoztassa a kezelésről és a lehetséges kockázatokról.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=rjTcLWRV5BM