2024. március 1., péntek
Albin névnapja

Ezzel a szerrel pillanatokon belül megszabadulsz szúnyogoktól🦟⛔️🦟! Egyszerű, otthon elkészíthető és olcsó!

2023-08-24 15:27 | Nézettség: 486
Természetes Szúnyogriasztó Titkok🦟⛔️🦟! Fedezd fel, hogyan készíthetsz otthoni szúnyogriasztót a körömvirág és citromfű erejével! Ismerd meg, hogyan működnek ezek a természetes összetevők a szúnyogok ellen, és hogyan állíthatod össze saját rovarriasztó spray-det. Cseppnyi Természet, Körömvirág és Citromfű – Lépj be a természetes védelem világába ebben a lenyűgöző videóban!

A körömvirág (Calendula) és a citromfű illóolaj természetes összetevők, amelyeket hagyományosan használnak a rovarok, köztük a szúnyogok elleni védekezésre.

Ezeknek az összetevőknek vannak olyan tulajdonságaik, amelyek segíthetnek a szúnyogok távoltartásában:

🦟⛔️🦟

Körömvirág:

 1. Illat: A körömvirág kellemes illata egyes rovarokat távol tart. A szúnyogokhoz hasonlóan a körömvirág is szagok alapján találja meg táplálékát és menedéket, így az ilyen illatok megzavarhatják őket és elriaszthatják őket.
 2. Rezisztencia növelése: A körömvirágban található vegyületek elősegíthetik a növények ellenálló képességét a káros rovarokkal szemben. Ezen rezisztencia növelő tulajdonságok a körömvirág kivonataiban is jelen lehetnek, és ezek hatására a készítményt alkalmazva a szúnyogok kevésbé vonzódnak a behatolt területekre.

Citromfű illóolaj:

 1. Erős illat: A citromfű illóolajnak erős és frissítő citrom illata van, ami zavaró lehet a szúnyogok és más rovarok számára. A rovarokat az erős illatok gyakran távol tartják, mivel ezek gátolják a kémiai jelek felismerését és az érzékelést.
 2. Rezisztencia csökkentése: A citromfű illóolaj kivonatai bizonyos rovarfajoknál képesek csökkenteni a rezisztenciát, vagyis megtörni a rovaroknak a vegyszerekkel és ellenállással szemben kialakult ellenállását. Ezzel növelhetik a szúnyogokkal szembeni hatékonyságot.

Fontos megjegyezni, hogy a természetes összetevők hatásossága változó lehet, és nem mindig biztosítanak 100%-os védelmet. A házi szúnyogriasztók hatékonysága lehet kevésbé tartós, mint a kereskedelmi rovarirtóké, így szükség lehet az alkalmazás ismétlésére, különösen erősen fertőzött területeken.

Természetes szúnyogriasztó spray recept:

Hozzávalók:

 • ½ liter forró víz
 • 1 evőkanál szárított körömvirág virágok
 • 10 csepp citromfű illóolaj
 • Szórófejes üveg

Elkészítés:

 1. Forralj fel ½ liter vizet, majd vedd le a tűzről és hagyd hűlni néhány percig, hogy ne legyen túl forró.
 2. Miután kissé lehűlt, adj hozzá 1 evőkanál szárított körömvirág virágokat. Hagyd ázni a virágokat a vízben legalább 20-30 percig. Ez idő alatt a körömvirág kivonat kioldódik a vízbe.
 3. Miután az infúzió kihűlt, szűrd le egy szűrő vagy géz segítségével, hogy eltávolítsd a virágokat. Az így kapott körömvirágos vízet öntsd egy szórófejes üvegbe.

🦟⛔️🦟

Használati utasítások:

Felrázás: Minden használat előtt alaposan rázd fel a szórófejes üveget, hogy az összetevők jól keveredjenek össze.

Könnyű permetezés: Spriccelj néhány permetet a bőrödre, ruháidra és a környező területre. Kerüld el az érzékeny területeket, például a szemedet és a nyitott sebeket.

Ismételt alkalmazás: Ha hosszabb ideig tartózkodsz szúnyogokkal teli területeken, ismételd meg az alkalmazást óránként vagy szükség szerint.

Próba: Mindig végezz egy kis bőrpróbát az alkalmazás előtt, hogy ellenőrizd, nincs-e túlérzékenységed valamelyik összetevőre.

🦟⛔️🦟

Felhasználási javaslat: Ez a házi szúnyogriasztó készítmény egy természetes alternatívát jelent a kereskedelmi szúnyogriasztókhoz képest, amelyek gyakran tartalmazhatnak vegyi anyagokat. Használhatod kertészkedés közben, szabadtéri piknikeken, kempingezésnél vagy bármilyen olyan tevékenység során, ahol szükséged lehet szúnyogok elleni védelemre. Ne felejtsd el azonban, hogy a természetes készítmények hatásossága általában rövidebb lehet, mint a szintetikus riasztóké, így rendszeres újraalkalmazásra lehet szükség.

Fontos megjegyzés:

Mindenki egyedi bőrtíppel rendelkezik, és az allergiák vagy irritációk előfordulhatnak. Ha bármilyen kellemetlen tünetet észlelsz az alkalmazás során, azonnal hagyd abba a termék használatát és öblítsd le alaposan a bőrt. Ha az irritáció folytatódik, keresd fel az orvosod tanácsát.

Ide kattintva válogathatsz további érdekes videók közül!


Megnézem a videót
Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=fChJtF_8ehs