2024. május 29., szerda
Magdolna névnapja

Földrengés volt tegnap Balin, mi történt Horváth Éváékkal?

2023-08-30 14:00 | Nézettség: 501
7,4 erősségű földrengés rázta meg Balit 2023.08.29-én. A földrengésről a kint tartozkodó Horváth Éva is beszámolt csatornáján!

A helyi idő szerinti kedd hajnalban Bali és Jáva szigeteit egy 7,4-es erősségű földrengés rázta meg a Richter-skála szerint. Alig percekkel később két utórengést is észleltek, melyek közül az egyik 5,4-es erősségű volt, míg a másik 5,6-os erősséget mutatott.

Az indonéz meteorológiai és geofizikai hatóság nem adott ki szökőár-riasztást, de további utórengések lehetőségére hívta fel a figyelmet.

Az Egyesült Államok Földtani Intézete szerint a rengés epicentruma 513,5 kilométer mélyen volt a Bali-tengerben, mindössze 181 kilométerre észak-keletre Bali szigetétől.

A helyiek és a turisták magasabban fekvő területekre menekültek a földrengés idején, és szerencsére senki sem sérült meg. A rengések hatását a szomszédos tartományokban is érezni lehetett.

Nézzétek meg Éva hogy számolt be a történtektől.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/shorts/iulUVon6Nys

Az előző évben majdnem háromszáznegyven ember vesztette életét, és hatszázan sérültek meg, amikor a 5,6-os erősségű földrengés megrázta Cianjur városát Nyugat-Jáva tartományban.

Ez volt az első alkalom az 2018-as celebeszi földrengés és szökőár után, hogy Indonézia ilyen nagyszámú halálos áldozattal járó természeti katasztrófát tapasztalt, amelyben több mint négyezer ember vesztette életét.

Nézd meg az Euronews beszámolóját is!