2022. augusztus 9., kedd
Emőd névnapja

Gyerekek a munkahelyen? Itt a Muti, hol dolgozol?

2022-06-14 13:24 | Nézettség: 92
A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom azért indította útjára a #mutiholdolgozol felhívást, hogy a gyerekek bepillanthassanak szüleik világába, és végre bemehessenek oda, ahol apu, anyu dolgozik. A cégek pedig egyúttal megmutathatják a 21. század tipikus és egyáltalán nem tipikus munkahelyeit, munkavégzési formáit a jövő munkavállalói számára. A Mozgalom idén tíz éves Balansz Programja első alkalommal 2019-ben hirdette meg a cégeknek a #mutiholdolgozol felhívást, hogy a családok, gyermekek jobban értsék hol, hogyan, mit és kikkel dolgoznak a szülők, nagyszülők. Idén június 16-17-én, csütörtökön és pénteken tartják a cégek a gyerekek számára nyílt napokat országszerte.
Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=2udDnMTrFvc

Ahány cég, annyiféle játék
 

A gyerekeket minden évben rengeteg kreatív program várja a munkahelyeken, a dolgozói munkaközösségek rendkívül ötletes módon nyitják meg a munka világát a kisebbek előtt. A program sikerét jelzi, hogy számos szektorban felfigyeltek a kezdeményezésre, így a csatlakozó munkahelyek között áruházláncok, termelő és kereskedelmi cégek, bankok, könyvtár, online rádió, építőipari és biztonságtechnikai vállalat, SSC és egyetem is szerepelt már az ország egész területéről.
 

A családbarát vállalatok és a családok közötti partneri viszony kialakítása sokat segíthet abban, hogy az egyre rugalmasabb munkaerőpiaci megoldások és a turbulensen változó szakmák és vállalati funkciók mellett a cégek és a munkavállalók versenyképesek maradjanak és jól együttműködjenek. Ebben is segít a #mutiholdolgozol edukációs közösségépítő program, amelynek idei hozzáadott értéke, hogy ezzel is sikerülhet visszacsalogatni a közösségbe a sok home office következtében elmagányosodott kollégákat.
 

Aki egyszer megszervezte, nem akar kimaradni
 

“A komoly és jövőbe mutató munkaerőpiaci célok mellett sok jó mellékhatása van a #mutiholdolgozol programnak, amit a korábbi évek csatlakozó cégeitől ismerünk. A legszembetűnőbb, hogy mivel a nyári iskolai szünet első napjait céloztuk meg, a gyermekek
elhelyezésében is segíthet ez a céges program – ez pozitívum a szülőknek. És miért jó a cégnek? Mert nagy mértékben erősíti a szervezeti kultúrát, a közösségi érzést, empátiát, megértést a csapaton belül, hiszen sokszor nem csak a családos, hanem a nem gyermekes munkavállalók is szívesen vesznek részt a gyermekeknek szóló programok előkészítésében és lebonyolításában. Amelyik vállalat egyszer részt vett, alig várja a következőt. Úgyhogy vigyázat, függőséget okoz!” –
mondta Ujvári Enikő, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány Balansz Programjának vezetője. Akik csatlakoznak a #mutiholdolgozol felhíváshoz, a Balansz Programtól szakmai segítséget is kapnak a szervezéshez, előkészítéshez és a sikeres kommunikációhoz.