2024. Április 18., csütörtök
Andrea névnapja

Ha megnyomod itt 60 másodpercig, akkor...

2023-02-13 19:31 | Nézettség: 583
Neked mi a legelső dolog, amit egy kellemetlen fájdalom során teszel? Talán beveszel egy fájdalomcsillapítót? Netán elkezded masszírozni a fájdalom forrásának a helyét? Esetleg megpróbálsz nem odafigyelni erre, hátha akkor elmúlik? Miért jó a masszírozás? Mit érsz el az akupunktúrás pontok masszírozásával. Gyógymód masszírozással. Fájdalomcsillapítás masszírozással!

Nos minden egyes nemzetnek más és más bevált szokásai vannak a fájdalomcsillapításra és a különféle betegségek gyógyítására.
A modern országokban élő emberek gyógyszerek sokaságát tömi a szájába. Az indiai emberek különféle gyógynövényekkel gyógyítják a betegségeket, míg a kínaiak előszeretettel használják az akupunktúrát.

Az akupunktúra, apró tűk segítségével, a testen található biológiailag aktív pontokat ingerli és sokan úgy vélik, hogy ez rendkívül hatásos lehet bizonyos betegségek gyógyítására.

Ha ki nem állhatod a tűket, akkor sincs semmi probléma, mivel létezik egy, az akupunktúrához hasonló gyógymód, amit akupresszúrának hívnak.
Az akupresszúra szintén a testünkben található biológiailag aktív pontok célozza meg, annyi különbséggel, hogy itt nincs szükség a tűk használatára.
Az akupresszúra már több, mint 5000 ezer éve a kínai gyógymódok részét alkotja és rengetegen esküsznek arra, hogy ez a módszer valóban képes különféle problémákat orvosolni.

A hatalmas siker talán a gyógymód egyszerűségének köszönhető, mivel csak arra van szükség, hogy egy rövid ideig a testünkön található bizonyos pontot megnyomjunk.

Ez az egyszerű feladat segíthet csökkenteni a stresszt, vagy a különféle szerveinket stimulálni, valamint számos betegségből is kigyógyíthat minket.... Legalább is a kínaiak ezt állítják

Az előbb említett dolgok hallatán érthető, ha felmerült benned az a kérdés, hogy valóban működik e ez a módszer, vagy az egész egy hatalmas marhaság, aminek semmi értelme.

Nos szerencséd van, mivel ezt a módszert bármikor kipróbálhatod, bármiféle nehézség nélkül.

Ha esetleg  már éreztél késztetést arra, hogy elkezd a szemöldökeid között található pontot az ujjaiddal masszírozni, akkor lehet, hogy az ösztöneid nem vertek át téged?

Ezt a pontot a harmadik szem pontnak hívják és a kínai orvoslás szerint ennek a pontnak a masszírozása növelheti az egészségi szintünket, segíthet a stressz csökkentésében és még  a munkához való hozzáállásunkat is pozitív irányba terelheti.
A kínaiak ezt a pontot yintangnak nevezik, aminek az elhelyezkedése a harmadik szem helyén található.
Az ókori qigong filozófia szerint ez a pont a felső dantian pontja, ami a három dantian pont egyike.
Kicsit kínai neked ez az egész? Akkor itt egy érthetőbb példa arra, hogy mire is jó ez a pont.
Például ha sok időt töltesz a  számítógépe előtt és ettől egy fejfájás alakul ki nálad, akkor ez a módszer segíthet neked a fejfájás elmulasztásában, a szemeid megnyugtatásában, valamint a feszültség csökkentésében és a kifogyóban lévő koncentrációdat is segíthet visszaállítani.

Tehát mit is kell pontosan tenned ha szeretnéd ezt a módszert kipróbálni?

A legelső lépés az az, hogy a mutatóujjadat rárakod a két szemöldököd között található pontra és elkezded nagyjából 3 centiméteres távolságba mozgatni fel és le. 30 másodperc elteltével a függőleges mozdulatot cseréld fel egy körkörös mozgásra. A teljes masszírozásnak csupán 60 másodpercig kell tartania és sokan azt állítják, hogy már az első néhány másodpercben érezni lehet a módszer pozitív hatását.
Tehát akkor most próbáljuk ki együtt ezt a módszert és lássuk, hogy mi fog történni.
tehát az első lépés, hogy helyezd a mutatóujjadat erre a pontra.
most kezd el ezt a pontot függőleges irányba, gyenge nyomás alkalmazásával 30 másodpercig masszírozni.
Az első harminc másodperc eltelt, szóval most válts át egy körkörös masszírozásra.

Te éreztél bármiféle pozitív hatást a masszírozás hatására ez alatt a 60 másodperc alatt?
Netán úgy érezted, hogy ez egy hatalmas baromság, aminek semmi értelme?
válaszodat írd le egy kommentbe, hogy együtt deríthessük ki azt, hogy ez a módszer valóban működik e, vagy  a kínai orvostudomány valami hatalmas marhasággal tömi tele a nép fejét.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=8kW0B6v7fKo