2022. december 9., péntek
Natália névnapja

Halálbúvár-világbajnokság

2022-07-23 21:54 | Nézettség: 258
A Norwegian Manhood-tesztben a Death Diving során nagy labdák, testkontroll és egy nagy adag félelmetes hülyeség kell. A győztes mindent visz, és a megtiszteltetés óriási. Más országokban a sportágat Staples-nek, CanonBall-nak, SuecideBombs-nak, Manu-bombának és így tovább hívhatják.

A „Death Diving” egy norvég extrém sport, amelyben a vakmerők leugranak egy 10 méter magas deszkáról, karjukat és lábukat x alakzatban széttárva. A cél az, hogy a lehető leghosszabb ideig tartsd a pózt, és enyhén görbítsd a testedet közvetlenül a vízbe ütés előtt, hogy elkerüld a sérüléseket. A Dødsing Világbajnokságon, egy 2008 óta minden nyáron megrendezett szokatlan versenyen azt a búvárt hirdetik ki, aki a legjobban képes lenyűgözni a bírókat sebességével, fröccsenő hozzáállásával és a levegő irányításával a legjobban.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=DkZfsD4g0sg

A világbajnokságon rengeteg rettenthetetlen dødsing búvár van, így a győztes megállapítása érdekében a bírók más tényezőket is figyelembe vesznek, mint például az ugrás sebessége, magassága és teljesítménye, az ugrási stílus eredetisége és a permet. vízbe ütközéskor keletkezik.

A fájdalmasnak tűnő sportot a feltételezések szerint az 1960-as években találták fel, a híres oslói Frognerbadet medencekomplexumban, valószínűleg egy csomó gyerek, akik megpróbáltak megmutatkozni barátaik előtt. Az első dødsing bajnokság kis esemény volt, mindössze hat búvárral és körülbelül egy tucat nézővel, de a Det internasjonale dødseforbundet (A Nemzetközi Dødsing Szövetség) 2011-es megalapítása után a népszerűsége ugrásszerűen megnőtt. Manapság a Frognerbadetben megrendezett Dødsing Világbajnokság nagy esemény, közel 100 búvár és több ezer néző részvételével.