2024. február 29., csütörtök
névnapja

Hatalmas cápát 🐋fedeztek fel a halászok. Nem fogod elhinni, mi volt benne!

2023-05-17 13:25 | Nézettség: 698
A halászok egy hatalmas fehér cápára bukkantak a tengeren, ahol éppen halászni készültek. Észrevették, hogy valami nincs rendben a cápával. A cápa testén hatalmas duzzanatot láttak, amelyről először azt hitték, hogy a hal vemhességének jele. Miután jobban szemügyre vették észrevették, hogy valami másról van szó. Miért fontos, hogy odafigyeljenek az emberek a tengerek, óceánok élőlényeire. Minden tengeri élőlény életének megmentése fontos a földön élő populációk megmentése érdekében.

Az OCEARCH egy olyan hajó, amely a cápák megmentésére és kutatására szakosodott.

A hajó speciális felszereléssel rendelkezik, amely lehetővé teszi a cápák 🐋 megragadását, megjelölését és nyomon követését. Az OCEARCH csapata közvetlenül a cápákhoz húzza a hajót, majd speciális technikával rögzíti és megjelöli a cápákat, mielőtt visszaengedi őket a vízbe. Ez lehetővé teszi a kutatók számára a cápák mozgásának követését és viselkedésük tanulmányozását.

Az OCEARCH hajója többek között GPS-es nyomkövetőket, biológiai mintavételi eszközöket, vérmintavételi berendezéseket és egy vízzel teli medencét tartalmaz a cápák biztonságos manipulálásához és vizsgálatához. Az adatokat, amelyeket az OCEARCH gyűjt a cápákról, nyilvánosan hozzáférhető adatbázisban tárolják, amely segíti a kutatókat és a tengeri ökoszisztéma védelmezőit a cápák tanulmányozásában és megőrzésében.

Az OCEARCH célja, hogy felhívja a figyelmet a cápák védelmének fontosságára és a tengeri ökoszisztéma megóvására. A hajó nemcsak a kutatási tevékenységekre összpontosít, hanem oktatási programokat és tájékoztató kampányokat is szervez a közönség számára a cápák megértésének és védelmének elősegítése érdekében.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=VUjTI0IbsT8