2024. május 29., szerda
Magdolna névnapja

Hihetetlen, de ezekben a házakban 🏠 tényleg laknak emberek!

2023-06-15 13:58 | Nézettség: 553
Mindannyian szeretünk kényelmes körülmények között élni. Vajon léteznek olyan helyek a Földön, melyek gyönyörűek, és még élhetőek is egyszerre? Mai videónkból megtudhatjátok, hogyan találja meg az ember a módot arra, hogy szinte minden körülményhez alkalmazkodjon, és még a szélsőséges éghajlati övezetekben is élvezze a természetet. Azt is megmutatjuk, hogyan válhatnak hihetetlenebbnél hihetetlenebb helyek az ember otthonává.

Néhány furcsa hely, ahol emberek házakban 🏠 laknak a világon:

Hobbiton, Új-Zéland: Hobbitok otthona, amelyet a Gyűrűk Ura és a Hobbit című filmek ihlettek. Kisebb méretű, földbe ágyazott házakat találunk itt, amelyek a hobbitok karakterisztikus stílusát követik.

Sziklalakások, Matera, Olaszország: Matera városában találhatók sziklába vájt lakások, amelyek több száz évesek lehetnek. Az emberek hosszú ideig ilyen barlanglakásokban éltek, amelyeket mostanra felújítottak és modern otthonokká alakítottak.

Varosha, Ciprus: Varosha egy elhagyatott városrész Cipruson. Az 1974-es török invázió után a városrész elnéptelenedett, és azóta is lakatlan. Az elhagyott épületekben azonban még mindig lehetnek házak, amelyekben illegálisan élnek emberek.

Monemvasia, Görögország: Monemvasia egy középkori város, amelyet sziklába vájtak. Az óváros maga egy hatalmas sziklahegyre épült, és középkori stílusú házakat találhatunk itt, amelyeket a turisták ma is bérelhetnek.

Naica bányája, Mexikó: A Naica bányában hatalmas kristályok találhatók, és néhányan a bányában laknak is. A bányában alakítottak ki néhány szálláshelyet, ahol a bányászok és a kutatók tartózkodhatnak.

Trulli, Olaszország: A trullik Apulia régióban találhatók Olaszországban. Ezek a hagyományos házak kerek alakúak és fehérre meszelt falakkal rendelkeznek, amelyeket kőből építettek. A trullik többnyire turisztikai célokra használják, de néhányban emberek is élnek.

A Siroki barlang lakások Magyarország (Heves megye) azokban a természetes barlangokban találhatók, amelyek a település közelében találhatók. Az emberek az évszázadok során az itteni barlangokban alakítottak ki otthonokat. A barlangok természetes védelmet nyújtanak az időjárás viszontagságai és a hőmérsékleti ingadozások ellen. A Siroki barlang lakások egyedi vonzerejüket a természeti és kulturális örökség kombinációjának köszönhetik. Ez a helyszín lehetőséget nyújt arra, hogy felfedezzük és megértsük a múltbeli lakhatási formákat, és megtapasztaljuk, milyen lehetett a hagyományos élet a barlangokban.

Ezek csak néhány példa furcsa helyekre a világban, ahol emberek házakban laknak. A világban számos más érdekes és különleges lakóhely is található, amelyek egyedi stílust és környezetet kínálnak. 

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=DDFoZQT4Gjs