2024. május 18., szombat
Erik névnapja

Hirtelen milyen gyorsan növekszik és egész évben virágzik! Természetes Orchidea 🌺🌸 Tápoldat Házi Alapanyagokból

2024-04-27 15:06 | Nézettség: 1046
Megmutatjuk, hogyan készíthetsz tápoldatot orchideáid 🌺számára egyszerű háztartási alapanyagokból! Banánhéj, kenyér és élesztő felhasználásával készülő tápoldatunk segít virágzásukban és egészséges növekedésükben.

Ez egy egyszerű és természetes módszer az orchidea 🌺🌸 tápoldat elkészítésére. Az alábbi lépéseket követve készítheted el:

ochidea

Orchidea tápoldat receptje

Hozzávalók:

 • 1 db banánhéj
 • 1 szelet kenyér
 • 1 teáskanál szárított élesztő
 • 3 dl víz

Elkészítési lépések:

 1. Banánhéj előkészítése: Vágd apró darabokra a banánhéjat. A banánhéj káliumot tartalmaz, ami elősegíti az orchideák virágzását.

 2. Kenyér és élesztő felhasználása: Tépkedj szét egy szelet kenyeret kis darabokra, és keverd össze a szárított élesztővel. A kenyér és az élesztő segíti a baktériumok és gombák szaporodását, amelyek segítenek a tápanyagok felszabadításában.

 3. Áztatás: Tedd a banánhéjat, a széttépett kenyeret és az élesztőt egy nagy üvegbe vagy befőttesüvegbe, majd öntsd rá a 3 dl vizet.

 4. Erjesztés: Hagyd az üveget meleg, napos helyen állni 3-4 napig. Az erjesztés során keletkező mikroorganizmusok elősegítik a tápanyagok felszabadulását.

 5. Szűrés: Szűrd le az oldatot, hogy eltávolítsd a nagyobb szilárd részecskéket. A maradék folyadék lesz a tápoldat.

Adagolás és használat:

 • Adagolás: Hígítsd fel az elkészült tápoldatot vízzel, körülbelül 1:5 arányban (1 rész tápoldat, 5 rész víz).
 • Öntözés: Öntözd az orchideáidat ezzel a hígított tápoldattal hetente egyszer, különösen a növekedési és virágzási időszakban.
 • Figyelmeztetés: Mivel ez egy természetes tápoldat, ügyelj arra, hogy ne használd túl sűrűn, mivel az erős tápanyag-koncentráció károsíthatja a növényeket.

Ez a tápoldat segíthet az orchideáid egészséges növekedésében és virágzásában természetes módon.

Kertészkedéssel, kerttel, növényekkel, virágokkal kapcsolatos videókat ide kattintva nézhet meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=8GSUDShjV3I

A fenti recept szerint készült tápoldat hatékonysága az orchideák virágzásában három fő összetevőjének tulajdonságaiból adódik:

orchidea

 1. Banánhéj: Gazdag káliumban, amely elengedhetetlen a sejtosztódáshoz és segít az orchideák virágképződésében, valamint támogatja az általános egészségüket és ellenálló képességüket.

 2. Kenyér: A kenyérdarabok mikrobiális tevékenységet serkentenek, amely elősegíti a tápanyagok lebomlását és felszabadítását a talajban, így az orchideák könnyebben felveszik azokat.

 3. Élesztő: Az élesztőben lévő mikroorganizmusok segítik a nitrogén ciklusban való részvételt, ami nélkülözhetetlen a növények növekedéséhez és egészségéhez.

Ezek az összetevők együttesen biztosítják a növény számára a szükséges tápanyagokat, elősegítve az orchideák egészséges növekedését és bőséges virágzását.

orchidea

 

További videók a témában