2022. december 9., péntek
Natália névnapja

Hogy lehet tragédia a szeánszból? Beszélgetés sámán segítőjével

2022-07-22 08:36 | Nézettség: 155
A szer több órán át tartó hallucinációs állapotot is okozhat! Spirituális szertartást tartottak múlt hétvégén Siklós közelében, ahová a pletykák szerint több ismert embert is meghívtak. A "tea szeánszon" végül csak pár celeb vett részt, ám az egyikükre másnap egy szőlőbirtokon, öntudatlan állapotban találtak rá. VV Anett több csontja is eltört, hatórás műtéten esett át.

Az ayahuasca nem játék. Ez nem olyan, hogy gyere, szívjunk el egy spanglit, kicsit röhögcsélünk, ellazulunk. A hallucinogén szerek kiszámíthatatlanok!

Zacher Gábor toxikológus elmondta, hogy körülbelül 300 különféle növényfajta létezik, ami valamilyen pszichoaktív hatóanyagot tartalmaz. A szóban forgó szertartáson fogyasztott ayahuasca is egy ilyen tudatmódosító hatással rendelkező növények elegye, amivel Zacher szerint nagyon óvatosan kell bánni, ugyanis akár 14-16 órán át tartó hallucinációt is okozhat. Nem mellesleg az a hatóanyag, amit tartalmaz, itthon listázott kábítószernek számít.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=xSkPp7_hRhY

Zacher Gábor toxikulógus, aki szerint nagyon fontos, hogy az ilyen szeánszokat tapasztalt vezető bonyolítsa le, aki nem fogyaszt a szerből, helyette arra ügyel, hogy mi történik a résztvevőkkel.

A tripet előre nem tudom megmondani. Hogy most szaladgálok a mezőn és labdázok a nyuszival, az tök jó, vagy pedig üldöz egy sárkány, végtelen labirintusba kerülök, kígyóverembe zuhanok, ami ugye világos, hogy egy menekülési reakció.

Zacher szerint a valóságshow-szereplővel is az történhetett, hogy a hallucinációi miatt bemenekült az erdőbe, ahol elesett és több csontja is eltörött. Hangsúlyozta viszont, hogy a szer fogyasztói sérülés esetén sem térnek vissza a valóságba, nem szűnnek meg a hallucinációk.

A toxikológus azt is hozzátette, hogy a szer hatását a használó aktuális lelkiállapota is befolyásolhatja. Előfordulhat továbbá, hogy a fogyasztó benne ragad a hallucinációs állapotban, ahonnan gyógyszeres kezeléssel lehet visszahozni.

Az ismerősök szerint Anett azért ment el a sámánszeánszra, mert kisebb hullámvölgybe került a kapcsolata és válaszokat szeretett volna kapni élete kérdéseire. A hallucinogén szer hatására azonban olyan látomásai lettek, melyek megrémítették, elszökött és csak másnap reggel, egy közeli szőlőbirtokon találtak rá. Anett anyaszült meztelenül, öntudatlan állapotban feküdt a tőkék között.

(Forrás: Bors)

Anett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy több műtéten is átesett, az első beavatkozás során pedig hat órát töltött a műtőben. Nemrég megvolt az utolsó operációja is, erről pedig már ő maga írt saját Instagram-oldalán. Az egykori villalakó most először adott életjelet magáról, és hosszasan hálálkodott a megannyi támogató üzenetért, melyeket az utóbbi időben kapott.

Ígérete szerint hamarosan részletesen is elmondja a történteket, bármennyire is szégyelli most magát. Mint írja, óriási hibát követett el. Az orvosoknak hála azonban nem lesz maradandó sérülése.