2024. Április 20., szombat
Konrád, Tivadar névnapja

Hogyan csináljunk kerti tavat? - Tóépítés totális kezdőknek

2023-10-27 20:33 | Nézettség: 781
McMenemy Márk csatornáján bemutatja, hogy hogyan lehet 2,5 nap alatt kerti tavat építeni, akár olyankoknak is akik ezzel még soha nem próbálkoztak. Segítségül hívja, Miklóst, aki már az ötödik kerti taván is túl van és együtt mutatják be a kerti tóépités gyakorlatát.

Miért is fontos a tó a kertben? 

Egy kerti tó kialakítása számos előnnyel járhat a kerttulajdonos számára:

A leg fontosabb az esztétikai érték,  egy tó megnöveli a kert szépségét és vonzerőjét. A vízfelület, a növények és az esetleges szobrok vagy sziklaképződmények kellemes környezetet teremtenek. A kerti tó nyugalmat áraszt, a tó vizének csobogása vagy tóparti növények susogása segít a stressz csökkentésében és a pihenésben.

Fontos emellett a tó hűvösítő hatása, a víztest enyhítheti a kánikulai hőséget, és hűvös helyet teremthet a kertben. Gazdagodik a kerti ökoszisztéma, a tó környezete számos növény- és állatfaj számára kínál élőhelyet, és hozzájárul a környezeti sokféleség fenntartásához. A tóban növő növények, mint például tavirózsák és tavi növények, segíthetnek a kerti növények vízgazdálkodásában. A kerti tó lehetőséget ad a kerti esővíz szűrésére és tárolására is. 

Nem utolsó sorban pedig a kerti tó tervezése és kialakítása kreatív kihívást jelent a kertész számára, és lehetőséget ad a saját stílus és elképzelések kifejezésére. Ezen előnyök miatt egy tó lehet egy kert egyik legszebb és legkülönlegesebb része, amely hozzájárul a kert élvezetéhez és élhetőségéhez.

Tóépítés dobozból

Márk és Miklós a tóépítéshez segítségül hivott egy varászdobozt, melynek ha kiváncsi vagy a nevére, nézd meg a videót, A fiúk könnyedén felépítették a kerti tavat a dobozban található instrukciók és eszközök segítségével. Nézd meg te is hogyan!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=9CyRf2Ct_LQ