2023. február 3., péntek
Balázs névnapja

Hogyan működik? - Napenergia (animáció)

2023-01-06 16:18 | Nézettség: 68
A többség szerint a technológia kulcsfontosságú az éghajlatváltozás elleni küzdelemben

Bosch-felmérés: Németországban a megkérdezettek 63 százaléka támogatja a napenergia használatát
 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=VCMr8x8hpS8

    Dr. Stefan Hartung: „Az emberek elvárják a vállalatoktól, hogy részt vegyenek az éghajlatváltozás elleni küzdelemben”
    Klímapolitika és üzlet: öt válaszadóból négy gazdasági sikertényezőnek tartja a hosszú távú fenntarthatóságot
    Nő a technológia iránti bizalom: a megkérdezettek 75 százaléka szerint a technológiai fejlődés jobb hellyé teszi a világot
    Élet virtuális világokban: a válaszadók 43 százaléka el tudja képzelni, hogy autót vásároljon a metaverzumhoz


Stuttgart, Németország / Las Vegas, Nevada – Energiaválság és klímaváltozás: mindenki számára sürgető kérdés, hogyan tudja az emberiség biztosítani a hosszútávon fenntartható és megfizethető energia iránti keresletet. Ezt támasztja alá a világ hét országában végzett Bosch Tech Compass 2023. reprezentatív felmérés is, amelynek eredményét a CES kiállításon, Las Vegasban (2023. január 5-8.) jelentették be.

Fenntartható technológiák és gazdasági siker
A válaszadók többsége egyetért a hosszútávon fenntartható megoldások alkalmazásával és a termékekben rejlő gazdasági lehetőségekkel kapcsolatban. 82 százalékuk gondolja úgy, hogy minél elkötelezettebb egy vállalat a fenntartható technológiák iránt, üzletileg annál sikeresebb lehet a jövőben. Ez a nézet Brazíliában és Indiában a leginkább (egyaránt 87 százalék), míg az Amerikai Egyesült Államokban a legkevésbé (73 százalék) elterjedt. Ami az üzleti szféra éghajlatváltozással szembeni elkötelezettségét illeti, a felmérés szerint még mindig lehet fejlődni: a megkérdezettek több mint fele (58 százalék) gondolja úgy, hogy jelenleg csupán a vállalkozások kisebb része elkötelezett komolyan a hosszú távú fenntarthatóság mellett. „A klímaváltozás elleni küzdelem korunk legnagyobb feladata. Az emberek ezért joggal várják el a vállalatoktól, hogy megfelelő műszaki megoldásokat kínáljanak ezekre a kérdésekre. A Bosch szembenéz ezzel a kihívással, és következetesen elkötelezett az olyan ígéretes technológiák mellett, mint a hidrogén-elektrolízis” – hangsúlyozta Dr. Stefan Hartung, a Bosch igazgatóságának elnöke.