2024. február 29., csütörtök
névnapja

Hogyan termesszünk otthon méregdrága perui cseresznyét? | Kisvakond

2023-09-05 17:32 | Nézettség: 1218
A Kisvakond csatorna legújabb videójában a Perui földicseresznye otthoni termesztési tapasztalatait mutatja be. Hogyan legyen sikerese a termesztés, mik a buktatók ennél a kivételesen finom gyümölcsnél, mely mindenhol megterem, ahol a paradicsom is megterem.

A Physalis peruviana, más néven Perui földicseresznye  egy trópusi gyümölcs, amely eredetileg Dél-Amerikából származik, de ma már számos más trópusi és szubtrópusi területen is termesztik, beleértve Közép-Amerikát és Afrikát is. A növény a Solanaceae családhoz tartozik, és rokona a paradicsomnak és a paprikának.

A Physalis peruviana egy cserje, amelynek lombozata sűrű, és szürkés-zöld színű. A gyümölcsök apró, narancssárga burkolóval rendelkeznek, ami egy hálószerűen áttetsző burkolóval borítja őket. A bogyók mérete hasonló a cseresznyéhez, és kellemes édes-savanykás ízzel rendelkeznek.

Ezeket a gyümölcsöket gyakran nyersen fogyasztják, de sokféle desszertben, salátában és dzsemekben is felhasználhatók. A Physalis peruviana gazdag C-vitaminban, A-vitaminban, vasban és rostban, ami egészséges táplálkozási lehetőséget kínál.

Ezenkívül a növénynek hagyományos orvosi felhasználása is van, például gyulladáscsökkentő és immunerősítő tulajdonságokkal ruházzák fel.

Nézd meg a Kisvakond videóját a perui földicseresznye termesztésről!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=_lWRgLWlP3o