2023. október 2., hétfő
Petra névnapja

Hősként érvényesítette a neki járó elsőbbséget!

2022-09-19 09:22 | Nézettség: 267
A Tisztelt „Hős” belegondolt, ha most nem velem, hanem egy rutintalanabb gépjármű vezetővel teszi ezt meg, akkor a családja szeme láttára gázolják el!?

Óriási szerencséje volt

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=_jqJe-uMYWM

Egyszerűen nem tudtunk elmenni mellette!

A következőket fűzte hozzá az esethez:

"Ő a Tisztelt Ismeretlen „Hős”! (remélem magára ismer és levonja a következtetést a cselekményéről és annak lehetséges következményeiről.)

A videó első 2 másodpercében a járdán békésen sétáló családot láthatunk, akikről még nem tudni, hogy tovább haladnak egyenesen, avagy a zebrán átkelnek. A harmadik másodpercben a „Hős” családfő úgy gondolta érvényesíti a neki járó elsőbbséget a zebrán és a sétát sietős léptekké váltva egy hírtelen kilencven fokos irányváltoztatással elé lép az általam vezetett gépjárműnek.

A negyedik másodpercben már a „Hős” lába érintette a zebrát, ami engem vészfékezésre késztetett.

Szerencsére meg tudtam állni, igaz a zebra felénél, de még időben.

Csak két apró de annál nagyobb szerencse: 1. nem jött mögöttem senki, így nem jöttek belém. 2. rutinos járművezetőként meg tudtam állni, abban az egy másodpercben, így nem lett baja senkinek.

A Tisztelt „Hős” belegondolt, ha most nem velem, hanem egy rutintalanabb gépjármű vezetővel teszi ezt meg, akkor a családja szeme láttára gázolják el!?

Értem én, hogy a gyalogosnak van elsőbbsége, de kötelezettsége is, hogy mielőtt megkezdi az úttesten történő áthaladást, meg kell győződnie, hogy biztonságosan teheti ezt meg, kerülve a hirtelen avagy megtévesztő mozgást.

Nincs harag bennem, de az önelégült vigyorát egy darabig nem felejtem el. Vajon akkor is így vigyorgott volna, ha a másfél tonnás jármű nem Ön előtt, hanem Önön áll meg?"

- teszi fel a kérdést olvasónk.