2023. február 3., péntek
Balázs névnapja

Idén a Mikulásgyár adományainak összetételén is látszik az utóbbi hónapok gazdasági válsága.

2022-12-08 11:16 | Nézettség: 191
A karitatív akció is megérzi a szankciók által okozott áremelkedés hatását. Egy hét alatt mintegy ezer óvodás és kisiskolás járt az ország egyik legnagyobb adománygyűjtő akciójának helyszínén, a Mikulásgyárban. Ők közel ötszáz plüssállatot, kétszáz kisautót, társasjátékot, katonát hoztak a Mikulásgyárba. Sokan hozták el kinőtt, de jó minőségű ruháikat is, amelyek mások számára még hasznosak lehetnek

A gyerekek fele szervezetten érkezett a Mikulásgyárba, őket azok az óvodapedagógusok hozták el a karitatív akció helyszínére, akik fontosnak tartják, hogy a kisebbek is megtanulják a szolidaritás, az egymásra figyelés fontosságát.

A gyerekek másik fele szüleivel jött a Mikulásgyárba, a családok általában nagyobb csomagokat hoztak - Ők azok, akik már hónapokkal ezelőtt elkezdték dobozokba tenni ajándékaikat.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=GQiMtYu054E

Idén a Mikulásgyár adományainak összetételén is látszik az utóbbi hónapok gazdasági válsága. Idén eddig kevesebb liszt, cukor jött az adományozói központba, mint az előző évek hasonló időszakában.   

Éppen ezért most a Mikulásgyár tematikus gyűjtőnapokat hirdet, amelyek segítségével megpróbálja felhívni a figyelmet arra, hogy az áremelkedések ellenére is szükség volna alapvető élelmiszerekre.

A mai napon például a felnőtteket arra kérik, hogy hozzanak minél több tésztát, rízst és egyéb szárazárut. Pénteken a konzerveket és húskészítményeket várják. Szombaton pedig bejgli-napot tartanak. Arra kérnek mindenkit, aki teheti, hozzon a Mikulásgyárba olyan süteményeket, amelyek hozzátartoznak az ünnepi asztalhoz.

A Mikulásgyár egyébként idén új helyszínen, az V. kerületben, a Városháza Parkban nyitotta meg kapuit, de a budai oldalon is nyitottak egy üzemet az Etele Plázában. Ide azokat az adományozókat várják, akik autóval hoznak nagyobb csomagokat.

Az ajándékokat december 22-ig veszik át mind a két helyszínen.
MikulásGyár 2022. november 30. és december 22. között.Idén pénzadománnyal is segítheti a MikulásGyár munkáját.adomanyozas.mikulasgyar.hu